"Gerçek üretim tarımda"

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, ''Ülkemiz için tarım, gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan son derece önemli ve gerçek üretim yapılan bir sektördür'' dedi.

Budak, Tarım Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarımın gerçek üretimin yapıldığı bir sektör olduğunu belirterek, şöyle dedi:
     ''Bu nedenle, tarım sektörünün bilim, teknoloji, örgütlenme açısından arzu ettiğimiz noktaya gelmesi ve rekabetçi bir yapıya kavuşması için el birliğiyle çalışmamız gerekmektedir. AK Parti İktidarı döneminde tarım sektörüne özel bir önem verilmiştir. Bu kapsamda tarıma verilen destekleme miktarları artırıldı ve yapısal düzenlemeler gerçekleştirildi. Gelişmiş ve gelişmekte olan bir çok ülkede hiçbir zaman çiftçi ve köylü yalnız bırakılmamış, piyasa mekanizması nasıl bir sonuç verirse versin hep bir şekilde desteklenmiştir.''
     Budak, bir çiftçi çocuğu olarak köylünün ve çiftçinin çektiği sıkıntıları derinden yaşamış bir kişi olduğunu da belirterek, ''Bu sıkıntıları ortadan kaldırma amacına etkin bir şekilde katkıda bulunma isteği benim siyasete girmemin temelini oluşturmuştur. Ülkemiz için stratejik boyutu olan tarımda üretimi ve üreticiyi desteklemenin gerekliliğini ve bu sektörün önemini toplumun gündemine getirmek açısından tarım haftası etkinliklerinin faydalı olacağı açıktır. Bu düşüncelerle Tarım Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.