"Gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle halkımızla paylaşacağız"

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, ''hafta boyunca camiler ve din görevlileri haftasını gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle, halkımızla paylaşacağız'' dedi.



Gürlen, yaptığı yazılı açıklamada, 1 ve 7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri olarak kutlanacağını ve bunun için geniş bir kutlama programı hazırladıklarını belirtti.
Halka ve öğrencilere yönelik programlara yoğun katılım beklediklerini bildiren Gürlen, hafta etkinlikleri kapsamında, cami ve Kur'an kurslarında onarım ve temizlik kampanyası yapılacağını, vaaz ve hutbelerde hafta ile ilgili konuların ele alınacağını belirtti.
Hafta kapsamında açılış töreninin 1 Ekim saat 10.00'da Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılacağını ve kendisinin konu ile ilgili bir konferans vereceğini belirten Gürlen, açılış töreni ve konferansa tüm Tekirdağ halkını davet ettiğini ifade etti.
Gürlen, açıklamasında şunları kaydetti:
''Hafta boyunca camiler ve din görevlileri haftasını gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle, halkımızla paylaşacağız. 1 Ekim günü saat 11.30'da Merkez Eski Cami bahçesindeki Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun açılışı yapılacak ve camide de mevlit okunarak okunan hatmi şeriflerin duası yapılacaktır. Etkinlikler çerçevesinde oluşturulacak heyetimiz huzur evi, çocuk yuvası, hastane ve hapishane ziyareti gerçekleştirilerek burada bulunanların hatırları sorulacak ve hafta ile ilgili bilgiler sunulacak. Ayrıca ilgili resmi kurum ve kuruluşlar da ziyaret edilerek hafta ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak. Cuma Hutbesinde ve vaazlarda da konular işlenecek. Öğrencilere de tarihi camiler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak. Mahalli televizyon ve radyodan da programlara katılarak hafta değerlendirmeleri yapılacak. Halkımızı hafta boyunca etkinliklerimizde görmek ve onlarla buluşmak istiyoruz. Ayrıca sağlığı yerinde olan tüm din görevlilerimiz kan bağışında bulunacak. Haftanın Tekirdağ ve ülke adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.''