Gereken önlem, çabuk geldi

Gereken önlem, çabuk geldi

Önadım Gazetesi’nin 9 Temmuz tarihli sayısında yer alan “Çiftçilerin ofise giriş çilesi” başlıklı haberimizde, buğdayını Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ne teslim etmek isteyen üreticimizin Çarşamba günleri kurulan halk pazarı sebebiyle büyük zorluklarla karşılaştıklarını, pazarcı esnafının da araçları ile gelerek tezgahlarını kurma gereksinimi sonucunda, yaşanan trafik sorununun çiftçi ve pazarcı esnafının işlerini aksattığını dile getirmiş, bu konuda Belediye’nin gerekli önlemleri alması gerektiğini vurgulamıştık.           

Işte yayınlanan bu haberimizin ardından, aynı sorunlar dün kurulan Çarşamba Pazarı’nda yaşanmadı.

Belediye Zabıta ekipleri gerekli önlemleri alarak, hem üreticilerin, hem de pazarcı esnafımızın mağduru durumda kalmamasını sağladılar.

Sabahın ilk ışıkları ile TMO’nun yolunu tutan çiftçiler, Halk pazarının da ulaşım güzergahlarında olması sebebi ile saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. 

Aynı saatlerde pazarcı esnafının da, araçları ile gelerek Toprak Mahsulleri Ofisi önüne tezgahlarını kurma gereksinimi sonucunda, yaşanan trafik sorunu çiftçi ve pazarcı esnafının işlerinin aksamasına yol açıyor. Yapılan açıklamalarda, böyle bir sorunun gerçekleşeceği bilindiği için daha günler öncesinden Kırklareli Belediyesi’ni uyarıldığı, fakat belediyenin bu konuda herhangi bir somut adım atmadığı da belirtilmişti.

Işte o somut adım dün kurulan Çarşamba Halk Pazarı’nda atıldı. Kırklareli Belediyesi Zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren söz konusu bölgede gerekli önlemleri alarak, üreticilerimizin kolaylıkla ürünlerini Ofise sokmaları sağlandı. Ayrıca Ofis’in karşısındaki sokağa, başka araçların girmemesi de güvenlik şeridi çekilerek engellendi. Zabıta ekipleri dün çoğunlukla bu bölgenin durumunu kontrol altında tuttular.

Haberimizin ses getirmesinin ardından, Kırklareli Belediyesi Zabıta ekiplerince yapılan bu uygulama hem üreticilerimiz, hem de pazarcı esnafımız tarafından memnuniyetle karşılandı.