Göçen; "Amerika Uygur Kardeşlerimizi Ateşe Sürüyor"

Göçen; 'Amerika Uygur Kardeşlerimizi Ateşe Sürüyor'

İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanı Halil Göçen Çin’de yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunun Amerika’nın etnik bir kışkırtması olduğunu söyledi. Dünyanın büyük hesaplaşmaların içinden geçtiğini dile getiren Göçen,   Amerika’nın içine düştüğü  ekonomik ve siyasi krizden çıkmak için farklı olayların ateşleyicisi olarak bu olayların sonuçlarından medet umduğunu söyledi. Göçen açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

”Amerika krizden doları kaybederek çıkacağını anlamıştır. Çin’in dolar merkezli alış veriş sisteminden çıkmakta ısrar etmesi Amerika - Çin hesaplaşmasını erkene taşımıştır. Uygur kardeşlerimizin haklı talepleri olsa da, bunu halletmenin yolu, Amerikan planlarında yer almak değildir. Her ülkede olabilecek etnik sorunlar, Çin'deki Uygur kardeşlerimiz bakımından barışçıl yollardan çözüm bulmalıdır. Amerikalıların Uygurları ateşe sürmesi II. Dünya Savaşında, Almanların Rusları zor duruma sokmak için, Tatarları ateşe sürmesine benzemektedir.

Bilindiği gibi Tatarlar bu işten büyük zarar görmüştür. Uygur kardeşlerimizin bundan dersler çıkaracağını umuyoruz. Bazı  ulusalcı çevrelerin de Amerikan provokasyonuna balıklama atlamaları çok düşündürücüdür. Telafar, Musul ve Kerkük’te kardeşlerimiz katledilirken ses çıkarmayanların, şimdi Amerikan propaganda sistemine takılmaları, ayrıca uyarıcı olmalıdır. Amerika dünya ile hesaplaşmasında, her zaman olduğu gibi Türkiye'yi kullanmak istemektedir. Amerika, Türkiye’yi alet ederek, Türkiye ile Çin arasında yürütülen çok yönlü ilişkileri de tahrip etmeyi amaçlamaktadır.

Amerika, bu yolla Türkiye’nin kendisine daha fazla bağımlı hale gelmesini arzulamaktadır.”