Göçen; "Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşıyor"

Göçen; 'Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşıyor'

Ulusal Kanalın katkılarıyla ülkemizin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen "Krize Çözüm Kurultayları'nın 11.si 19 Haziran Cuma günü Lüleburgaz Aşkiye - Neşet Çal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Saat 15.00'da başlayan kurultayın açılış konuşmasını Ulusal Kanal Trakya Temsilcisi Halil Göçen gerçekleştirdi. Krizin geçici bir kriz olmadığını belirten Göçen, Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşandığını dile getirdi. Ulusal Kanal Trakya Temsilcisi Halil Göçen'in konuşmasının ardından Ulusal Kanal Program Yapımcısı Erdal Demirkan'ın yönetiminde start alan oturumda ilk olarak D.P.T Emekli Uzmanı Haluk Dural konuşmasını gerçekleştirdi.

Krizin küresel bir kriz olarak değil, kapitalizme ait bünyesel bir kriz olduğunu belirten Dural, Karma ekonomik model ile Batı kapitalist modeli arasında ki farkları slayt eşliğinde salondakilere anlattı. Milli ekonomisi güçlü olan ülkelerin krizden fazla etkilenmediğini söyleyen Dural, iç pazara mutlaka sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

D.P.T. Emekli Uzmanı Haluk Dural'ın konuşmasının ardından Trakya Bölgesi Veteriner hekimler Odası Başkanı Dr. Erdal Ilgü konuşmacı oldu. Veteriner hekimliğin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler veren Ilgü, "Hayvancılığın kötüye gitmesi veteriner hekimlerin de işlerini kaybetmesine neden olmuştur. Hayvancılığı yok olmuş bir ülke her türlüğü hastalığa açık toplumları oluşturur." diyerek, krizin bu sektöre verdiği zararın toplum açısından tehdit oluşturduğunu belirtti. Bir diğer konuşmacı olan Bağımsız Tarım - Orman ve Çevre Sendikası Genel Sekreteri Göksal Çidem, krizin tarımsal alanda oluşturduğu sıkıntıları anlattı. Eğitim - Iş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin'de kriz sonrası eğitim, öğretim konusunda oluşan sıkıntılardan bahsederek, ülkenin bir yerlere benzetilmeye çalışıldığını, krizin ülkede açtığı yaraların görmezden gelindiğini, krizden kurtuluş için bir yerlere benzetilmek yerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yoldan giderek bu krizden rahatlıkla çıkılabileceğini belirtti. Oturumun son konuşmacısı olan O.D.T.Ü. Öğretim görevlisi Yıldırım Koç, krizin ülkemiz insanını ilerleyen yıllarda daha fazla sarsacağını, Emperyalizmi ülke içinden çıkarmadan kriz ile mücadelenin zor olduğunu, özelleştirmelerin durdurularak, devletin kendi kurumlarını sahiplenmesi ile bu krizin aşıla bileceğini belirtti. Konuşmacılar ile salonda bulunanlar arasına soru cevap eşliğinde devam eden kurultay sonuç bildirgesinin okunup, oy birliği ile kabul edilmesin ardından sona erdi.