Gökçe'den Başkan Çağlayan'a Cevap

Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol Takımı Başkanı Erol Gökçe geçtiğimiz günlerde Kırklareli Belediyesi internet sitesinde ve gazetemizde de yayınlanan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol Takımına yardım cevabına yanıt verdi.

 

HABER MERKEZİ

Başkan Gökçe”Kırklareli Belediye Başkanı yerel bir gazetede yapmış olduğumuz bir söyleşiye atfen, Belediyemizin Kulübümüze yaptığı yardımları belgeleriyle açıklamış. Belliki kendiside belge modasının etkisinde kalmış.
Sayın Başkan yapmış olduğu basın açıklamasında kendilerine hitaben "Yinede engellileri bir türlü kabul etmeyen Belediye Başkanımıza sezon Başında verdiği 250 It. Motorin için teşekkür ediyoruz, ancak bir daha göremedik." ifademi talihsiz ve gerçek dışı olarak niteleyerek nakdi ve ayni yaptığı yardımları belgelemiş. Evet, doğru Belediyemizin Kulübümüze yaptığı Nakdi ve Ayni (sadece motorin) yardımlar bunlar.
Ancak bir farklılık var Başkanımızın basın açıklamasında belirttiği gibi Sezon başında dedim, oysa kendileri 2008 sezonundan olan belgeleride eklemiş. Neyse önemli bir farklılık değil Sayın Başkanımız ya gördüğünü okuyamamış, okuduğunu algılayamamış ya da bizim bir sezonumuzun kendilerininki gibi 5 yıl sürdüğünü zannetmiş olabilir.
Belgelere gelince; 06.03.2008 tarihinden 05.03.2009 iki sezon geçirdik. Bunlardan 22.05.2008 tarihli 1000 TL’lik belge 2008 sezonuna ait ve o 1000 TL’yi Mersine Play-Off a giderken vermişti Belediyemiz yoksa cebinden değil ve o dönemde 900 Litre mazot kullanmışız Belediyemizden.
Kendilerine her deplasman dönüşü basın yoluyla şükranlarımızı iletmiştik, yani kapısını süpürecek halimiz yok ya. Cebinden vermiyor nihayetinde Belediyemizin Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında görevini yapıyor. Ama Sayın Başkanımız 29.03.2008 tarihinde sahamızda oynadığımız rakibimiz Kocaeli Saray Bahçe Belediye Eng. Spor kulübünün sıfır marka otobüsüne maçtan sonra 200 It. Mazot verdiğini neden açıklamıyor.
Kulübümüz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kurulduğu 2003 yılından 2007 yılına kadar oluşumunu tamamladı sıfırdan aldığı engelli gençlere bu sporu öğretti. Bu Trakya da Sporda elde edilen en üst derece. Ve biz bu dereceyi yaparken KIRKLARELİ adını formalarımızın sırtında gururla taşıdık Kırklareli’nin reklâmını her yerde yaptık. Bu ulusal basında da yer aldı şehrimizin adı geçti. Engellilerin fırsat verildiğinde sporda da başarılı olabileceklerini ispat etmelerine yardımcı oldu. Hemde elimizden tutmayan topluma rağmen, engelli çocuklarını dilendirmek suretiyle kısa yoldan para kazanmalarını isteyen Ailelerine rağmen. Ve O çocuklardan biride siz bu satırları okurken Fransada Genç Milli Takımlar Dünya Şampiyonasında oynamış oldu.
Gelelim 2009 sezonuna Başkanımızın ifadesine göre 500 İt. Mazot vermiş onuda aldığımız zaman teşekkür ettik hakkımız olduğu halde hep şükranlarımızı sunduk. Neden Hakkınız var diye sorabilirsiniz. Pekçok nedeni var biri Engellilerin Topluma kaynaşmalarını sağladık. Ailelerin sakladıkları çocukları çıkardık ilimizdeki pek çok sağlam sporcunu giremediği devasa salonlarda seyirci önünde resmi müsabakalarda top oynayarak özgüvenlerine kavuşmalarını sağladık, yenildik, parasız kaldık evlerimizde hazırlattığımız yolluklarla deplasmanlara gittik ama bu çocukları yüz üstü bırakmadık. Adana’dan 03.06.2009 tarihinde şampiyon olarak döndüğümüz de ilk olarak o zaman ki sayın valimiz Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etmek istedik. O zamanki Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş bize Şampiyonlar ziyaret etmez, ziyaret edilirler diyerek bizleri onurlandırmışlar önce bir kokteyl ardından da Polis tesislerinde bir akşam yemeği ile ödüllendirmişlerdir. Aynı gün randevu talep ettiğimiz Başkanımız ise hala bu talebimize yanıt vermemişlerdir.
Bugün Dünya Şampiyonasında oynayan Genç Milli Sporcumuz Davut'un Antalya kampına giderken dilekçe ile talep ettiği bilet parasını paramız yok diye reddettiğinden söz etmiyor.
Son iki senedir 23 Nisan ve 9 Mayıs Bayramlarında poz poz öğrencilerle ve Gençlerle çektirip şehrimizin tüm Billboardlarını ve duvarlarını donattığı fotoğraf karelerinde bir tane engelli çocuk, genç ve sporcu varmıydı?
Sayın Başkanımız 23.05.2008 Cuma günü yerel Basına yaptığı açıklamada "İlimizi temsil eden herkes takdire layıktır" diyor haber devam ediyor, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan dün Encümen toplantısı sırasında kendisini ziyaret eden Anadolu Meslek ve Merkez Meslek lisesi öğrencileri ile Belediye Masa Tenisi Sporcularını altınla ödüllendirdi.
İddialıyım Sayın Başkan şu ana kadar Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü kadar ilimizi başarıyla temsil eden Kurum, Kuruluş ve kişi gösteremezsiniz. Takiye yapmayın Başkanım evinizin karşısında olan Spor Salonundan maçtan çıkan sporcularla karşılaştığınız zaman ya yolunuzu değiştirdiniz yada başınız çevirip geçtinîz. Soruyorum hangi Bedensel Engelli Sporcunun saçını okşadınız bir şişe su verdiniz. Varsa böyle bir şey belgeleriyle açıklayın bekliyorum.
Sayın Başkan sosyal sorumluluk projelerinden bahsediyorsunuz. Hangi engelleri aştınız bu projelerle Engellilere engel olmayın yeter. Kamuoyunun dikkatine saygılarımla.”ifadelerine yer verdi.(ek)