Gökçek ve Elçi ailelerinin en mutlu günü

Gökçek ve Elçi ailelerinin en mutlu günü

Yaz mevsiminde en çok gerçekleşen organizasyonlardan biri olan evlenme düğünleri, her haftasonu yeni bir çiftin dünyaevine girmesiyle devam ediyor. Geçtiğimiz haftasonu da Nejla-Fahrettin Gökçek çiftinin kızları Derya ile Nebile-Zeki Elçi çiftinin oğulları Fikret mutlu bir yuvanın temellerinin atıldığı ilk adım olan düğünlerini sevenleriyle birlikte gerçekleştirerek, ömürde bir kere olan bu geceyi doyasıya bir sevinçle kutladılar.

Çiftin ilk olarak 7 Ağustos Cuma gecesi Karakaş Mahallesi, Öztürk Caddesi Acar Apartmanı önünde kına geceleri gerçekleşti. Saat 20:00’dan itibaren kına gecesinin yapılacağı yere gelmeye başlayan davetliler, kısa sürede alanı doldurdular. Çiftin ilk dansıyla başlayan gece, oyun havalarıyla devam etti. Daha sonra kına yakılmasına geçildi. Genç kızların ellerinde mumlarla aralarında yürüyen gelin, en duygulu anlarından birini yaşadı. Ardından yine mumlarla süslenmiş kına tepsisi getirilerek gelinin ellerine kına yakıldı. Gelin tarafının her zamanki gibi sevinç ve hüznü birarada yaşadığı bu dakikalardan sonra gelin, damat ve davetliler, orkestranın çaldığı birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde maharetlerini sergilemeye başladılar. Özellikle davetliler arasındaki bir grubun yetenekli hareketleri gözlerden kaçmadı. Roman havasından, kolbastıya, çiftetelliden Azeri havalarına kadar geniş bir repertuarın yeraldığı gece, büyülü dakikalarla sona erdi.

Ertesi gün ise düğün hazırlıkları son raddedeydi. Her iki tarafında büyük heyecan yaşadığı gün saat 17:00’da damat evinden yola çıkan gelin arabası eşliğindeki geleneksel konvoy, kız tarafının evine giderek davul-zurna eşliğinde gelini aldı. Buradan tekrar erkek tarafının evine gelindi ve yine davul -zurnayla birbirinden güzel ritimler eşliğinde oyunlar oynandı.

Akşam saat 21:00’da ise Gökçek ve Elçi ailelerinin; akrabaları, dostları, yakınları, sevdikleri ve tüm davetliler Ipek Düğün Salonu’nda buluştu. Gelin ve damadın hoş bir giriş müziği ile kırmızı halı serili merdivenlerden düğün salonuna girmesi büyük alkışlar eşliğinde oldu. Ilk dansın ardından düğün pastasının kesilmesine sıra geldi. Derya ve Fikret çifti pastanın ilk dilimlerinden tadarak, meyva suyunun ilk yudumlarını içtiler. Bunun sonrasında geleneksel takı merasimine geçildi. Heyecanları gözlerinden okunan genç çiftin, sevenleriyle hatıra fotoğrafı da çektirmesinden sonra; düğün slow bir parçayla başladı. Mutluluktan gülen gözleriyle, Kutsi’nin Ilanı-ı Aşk adlı parçası eşliğinde dans eden gelin ve damada, başka çiftler de eşlik etti.

Düğün gece boyunca oynanan oyun havaları, çekilen halaylar ve yapılan birbirinden hareketli danslarla devam etti. Zaman zaman dinlenmek için masalarına oturan çiftin, düğünün ilk dakikalarına yetişememiş birçok ziyaretçisi de oldu. Gelin ve damadın ailesi gece boyunca davetlilerle yakından ve tek tek ilgilendi.

Gecenin sonunda Derya ve Fikret Elçi çifti, arabalarına binerek yuvalarını kurmuş olmanın vermiş olduğu huzur ve mutlulukla salondan ayrıldılar. Çift ertesi gün ise balayına gitmek üzere Izmir’e doğru yola çıktı.

Bizler de Önadım Medya Grubu olarak Derya ve Fikret çiftine bir ömür boyu mutluluklar diler, kurdukları yuvada kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileriz.