Göksel Baktagir ulusal basında övgüyle yorumlanıyor

Göksel Baktagir ulusal basında övgüyle yorumlanıyor

Dünyaca ünlü kanun sanatçımız Göksel Baktagir ulusal ve uluslararası çapta gündemde olmaya devam ediyor. Son olarak Zaman gazetesi Romania ekine konu olan Göksel Baktagir, Gülizar Baki’nin yazısında Eda Karaytuğ’un “Gönülden” adlı albümüne verdiği destekle gündeme geldi. “20 yılda bir çıkan albüm” başlığıyla yayımlanan yazıda Gülizar Baki şu cümlelere yer vermiş:

“Eda Karaytuğ, sanatta 20 yılını devirmiş bir devlet sanatçısı. Müzik tutkunları, Eda Karaytuğ’u iyi tanır. Yorumuna meftun olan çoktur. Mehmet Barlas, Doğan Hızlan ve Fehmi Koru bu isimlerden bazıları. Zaten yıllardır konser ya da fasılda Karaytuğ’u dinleyenlerin ilk sorusu albümü olup olmadığıydı. ‘Keşke albümü olsa da dinlesek.’ diyenler arasında Barlas da var. Hatta Barlas, bu isteğini köşesinde bile dile getirmişti. Bu kadar isteğe rağmen albüm fikri Karaytuğ'u hep tedirgin etmiş. Ta ki bu zamana kadar. ‘Gönülden’ albümünü yapmasına cesaret veren ise Göksel Baktagir ve Mehmet Güntekin’le birlikte çalışacak olması. Albümün sanat yönetmenliğini usta müzisyen Göksel Baktagir yapmış. Karaytuğ, Baktagir’in iki bestesini de seslendirmiş. Baktagir, sadece besteleri ve kanunuyla değil, sesiyle de albüme destek veriyor.”

Hem yurtiçi, hem de yurtdışındaki platformlarda övgüyle söz edilen Baktagir, kendi projelerinin yanısıra başka performanslara verdiği destekle de ne kadar usta bir sanatçı olduğunu kanıtlıyor.

Bunun yanısıra Göksel Baktagir geçtiğimiz haftalarda İstanbul Aya Irini’de gerçekleştirilen “Klasik Türk Müzik Kampı”nda da sahne aldı. Yurdal Tokcan (Ud), Baki Kemancı (Keman), Ömer Erdoğdular (Ney), Derya Türkan (Kemençe), Tanju Erol (Klarnet), Murat Aydemir (Tanbur & Lavta), Hamdi Atakay (Perküsyon) ve Bora Uymaz (Şan & Nazariyat)’ın aralarında bulunduğu kamp eğitimcilerine kanunuyla eşlik eden Baktagir, dünyanın değişik ülkelerinden gelen katılımcılar da sahne almış oldu. Dünya üzerindeki değişik din, dil ve ırktan insanın, Klasik Türk Müziği paydası ve sevdasında buluştuğu konser dinleyici tarafından tam not aldı.