Gölgesizler filmi, Kırklareli halkıyla buluşuyor

Çekimlerinin büyük bölümü Kırklareli'nin Karadere köyünde gerçekleşen ve 27 Şubat'ta Türkiye çapında vizyona giren Gölgesizler filmi, ilk kez düzenlenen Dupnisa Doğa Şenliği kapsamında 16 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek özel bir gösterimle Trakya halkıyla buluşacak.

Ümit Ünal'ın senaryo ve yönetmenliğinde, ağırlıklı olarak tiyatro sanatçılarından oluşan oyuncu ekibiyle Narsist Film tarafından beyaz perdeye aktarılan Hasan Ali Toptasın 1994 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandığı kitabı "Gölgesizler" İçin planlanan Kırklareli Galası, dağıtıcı şirket ile sinema salonu arasındaki anlaşmazlık nedeniyle gerçekleşememişti. Narsist Film tarafından gerçekleştirilecek Gölgesizler filminin özel gösterimi, ilk kez düzenlenen Dupnisa Doğa Şenliğine katkı olacağı gibi, açık hava sineması atmosferinde daha fazla seyirciye ücretsiz olarak erişerek Kırklareli halkıyla buluşacak.
Adını, Türkiye’nin en önemli mağaralarından, Trakya'nın ilk ve tek turizme açılan mağarası olan 3 bin 200 metre uzunluğundaki Dupnisa Mağarası'ndan alan Dupnisa Doğa Şenliği'ne sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra İstanbul'dan, çevre köylerden ve Trakya genelinden çok sayıda doğaseverin iştirak etmesi bekleniyor. Dupnisa Mağarası'nın mevcut otantikliğini koruyarak mağara ve çevresindeki köyleri tanıtmak amacı ile yapılan şenliklere katılacak olanlar aynı zamanda kamp yapma olanağını da bulacak.
Filmde oyunculuk da yapan Karadere köyü halkının sabırsızlıkla beklediği Gölgesizler'in 16 Mayıs'taki özel gösterimine filmin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları da katılacak. (mc)