"Gölgesizler" izleyicisi ile Dupnisa'da buluşacak

'Gölgesizler' izleyicisi ile Dupnisa'da buluşacak

Kırklareli'nde 16 Mayısta düzenlenecek ''Dupnisa Doğa Şenliği'' etkinlikleri kapsamında, ''Gölgesizler'' filmi izleyiciyle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, çekimlerinin büyük bir bölümü Kırklareli'nin Karadere köyünde gerçekleştirilen ve 27 Şubat tarihinde vizyona giren ''Gölgesizler'' filminin, şenlik kapsamında gösterileceği belirtildi.

Açıklamada, Ümit Ünal'ın senaryo ve yönetmenliğinde, Hasan Ali Topbaş'ın 1994 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandığı aynı adlı romanından beyaz perdeye aktarılan film için Kırklareli'nde planlanan galanın, dağıtıcı şirket ile sinema salonu arasındaki anlaşmazlık nedeniyle gerçekleştirilemediği ifade edildi.

Filmin, ilk kez düzenlenen ''Dupnisa Doğa Şenliği''ne katkı sağlayacağı, ayrıca açık hava sineması atmosferinde, daha fazla izleyiciye ücretsiz olarak ulaşacağı kaydedildi.

Adını, Trakya'nın ilk ve tek turizme açılan mağarası olan 3 bin 200 metre uzunluğundaki Dupnisa Mağarası'ndan alan şenliğe, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda doğaseverin katılacağı belirtildi.

Mağaranın otantik dokusunu korumak ve çevresindeki köylerle birlikte tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen şenliğe katılanların, kamp yapma imkanı da bulacağı bildirildi.