"Görevimi hep Artvin'de bitireceğim düşüncesiyle çalıştım, şimdi de aynı düşünceleri Kırklareli için taşıyorum"

'Görevimi hep Artvin'de bitireceğim düşüncesiyle çalıştım, şimdi de aynı düşünceleri Kırklareli için taşıyorum'

Bakanlar Kurulu Kararı ile Kırklareli’ne atanan Vali Cengiz Aydoğdu için Artvin’de bir veda yemeği düzenlendi. Vali Aydoğdu, yemekte gerçekleştirdiği konuşmasında “Artvin’den başka bir Ile gitmeyeceğim anlayışıyla görevime başlamıştım.

 Bu görevi burada bitireceğim düşüncesiyle çalıştım. Şimdi de aynı düşünceleri Kırklareli için düşünüyorum” dedi. Çorum Iline atanan Emniyet Müdürü Necmettin Emre de, Vali Aydoğdu ve kendisi için düzenlenen veda yemeğine iştirak etti.

DSI 26. Bölge Müdürlüğü'nde çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği yemekte bir konuşma yapan Vali Aydoğdu, Artvin’i doğduğu il kadar sevdiğini, Artvin’den ayrılmanın zor olduğunu belirterek, kentle olan bağlarının kopmayacağını söyledi.

Konuşmasına şiir okuyarak başlayan Vali Aydoğdu, uzun zamandır kitlelere hitap ettiğini ve iyi bir konuşmacı olduğunu belirterek, nadir heyecanlandığı günlerden birini yaşadığını söyledi.

Her başlangıcın bir sonu olduğunu belirten Vali Aydoğdu, Artvin’de görevde yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Artvin’den gittiğimiz gibi bir gün dünyadan da gideceğiz. Yaşadığım hayatın karşılığını vermek çok kolay.

Üstelik devletin bize verdiği imkanlar düşünülse, dünyanın bize verdiği imkanlar düşünülse, Allah’ın bize verdiği imkanlar düşünülse, toplumun bize verdiği imkanlar düşünülse bir birimizi yememiz, birbirimizi sevmemiz kadar kolay. Dünyayı, hayatı bir imtihan kabul ettik ve imtihanı yüzakı ile vermek için, “biz bu dünyada bir şey beklemiyoruz” dedik. Yaptığımız iyiliğin de, kötülüğün de karşılığı burda değil o dünya hayatının yine bu dünya hayatına göre burda kıyaslanan bir karşılığı yok.

Bunun için görev yaptığımız süre içerisinde “bunu şöyle yaparsam devlat büyüklerimden, amirlerimden şu azarı işitirim” veya “şunu şöyle yaparsam şöyle karşılık alırım, şöyle terfi ederim, iyi vali sayılırım” diye hiç düşünmedim. Sadece ‘bir şey düşünüp yaparsam bunun hesabını önce vicdanıma nasıl veririm, sonra kendi evlatlarıma nasıl veririm, anneme, babama nasıl veririm, devletime hesabını nasıl veririm en önemlisi Cenab-ı Hakka nasıl veririm’ ülküsüyle çalıştım” dedi.

Artvin Valiliği’ne atandığından beri son görev yeri gibi görev anlayışıyla hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Vali Aydoğdu, ”Artık Artvin’den başka bir Ile gitmeyeceğim anlayışıyla görevime başladım. Bu görevi burada bitireceğim düşüncesiyle çalıştım.

Şimdi de aynı düşünceleri Kırklareli için düşünüyorum. Artvin benim için daha iyi görevlere gelebilmek için belki bir bekleme yeri belki bir geçiş yeri gibi düşünmedim.

Artvin’de görev yaptığım süre içerisinde attığım her adımının 10 yıl sonrada bu attığımın adımı değerlendirirken nasıl bakarım diye attım. 20 yıl sonra şu yaptığımızı değerlendirirsek nasıl yapabiliriz.

Bu mümkün mü çok da mümkün değil ama ben bu duyguyla çalıştım. Artvin Valisinin görev alanı sadece Artvin’in coğrafi sınırları değil benim gerçek görev alanın sizlerin gönülleridir, kalpleridir.

Onun üzerinde çalıştım ve çalışmaya gayret ettim. Inşallah başarılı olmuşumdur.” 

Yemekte, Artvin Valisi Aydoğdu ile Il Emniyet Müdürü Emre’nin görevleri süresince çekilmiş fotoğrafları slaytlar eşliğinde katılımcılara izlettirilirken, bazı daire amirlerinin duygulandığı gözlendi.