"Görevini layıkıyla yapamadı"

'Görevini layıkıyla yapamadı'

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı son birleşimi dün gerçekleştirildi. İbrahim Tezan Başkanlığı’nda toplanan Meclis üyeleri, saat 10.30’da İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda bir araya geldiler. Gündem maddelerinin ardından dilek ve temenniler kısmında söz alan AKP Grup Başkan Yardımcısı Suat Toktar’ın, Meclis Başkanı Sadık Aykanat için “Görevini layıkıyla yapamamıştır” ifadesi dikkat çekti.

Meclisin son birleşimi açılmadan önce Üye Ahmet Şahin, torunu dünyaya geldiği için tüm katılımcılara bir tatlı ikramı gerçekleştirdi. Yoklamanın yapılması ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından söz alan Tezan, geçen birleşimde yaşanan olayları dikkate alarak; “Bir önceki toplantıda ara verilmiş ve ikinci oturuma geçilmeden toplantı kapanmıştı.

Bunlar tutanak özetine geçmemiş” hatırlatmasını yaptı. Bunun üzerine Meclis üyesi Ferhat Okumuş da; “Geçen birleşimde 4. maddeyi oylamadan, 6. maddeye geçtik” dedi. Bu tespiti Başkan Tezan da onayladı.

Tutanak özetinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ise Ferhat Okumuş Meclis’e yazılı bir önerge sundu. Okumuş söz konusu önergesinde; Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nün;1, Tarım Hizmetleri Müdürlüğü’nün;4, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nün;2 ve Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün;8 olmak üzere hepsine 1’er TL ödenek ayrılan toplam 15 projenin ne zaman hayata geçireleceğini ve akibetini, ayrıca Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü vasıtasıyla Hastane’ye alınacak bir cihazın ne zaman alınacağına dair bilgi istedi.

Bunu üzerine AKP Grup Başkan Yardımcısı Suat Toktar; “Bu önergeyi içeren konu ilgili daha önce bilgiler verilmişti” dedi ve grup olarak önergenin gündem maddeleri arasına girmemesi yönünde oy vereceklerini söyledi. Yapılan oylamada 10’a karşı 9 oyla önerge gündem maddeleri arasına girmedi.

Daha sonra gündemin üçüncü maddesine geçildi. Bu madde kapsamında, Ilimiz Lüleburgaz ilçesi, Hamzabey (Ceylanbirliği) Köyü, Ceylan (Kadıbayırı) mevkiinde, 33000.00m2 yüzölçümlü, Genceli Deri Sanayi Tarım Hayvancılık Turizm ve Dış Tic.Ltd.Şti. tarafından, “Süt Sığırcılığı ve Besi Tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının onaylanması teklifi görüşüldü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Imar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan Recep Türküsev, söz konusu alanda bir parselin tevhidinin eksik kaldığını belirterek, bu kısmın da onaylanmasının talep edildiğini belirtti. Daha sonra teklif oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki gündem maddesi kapsamında; Mülkiyeti Il Özel Idaresi’ne ait Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi Istiklal Caddesi Işhanı Binasının 2. kat 15 No’lu işyerinin kamu hizmeti görmekte olan Anadolu Ajansı Temsilciliği’ne tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

Ardından, iki yazılı önerge daha meclise sunuldu. Ilk önergede; Ilimiz Merkez Ilçe Değirmencik Köyü Tatardere mevkiinde, 75550.00 m2 yüzölçümlü Eriş Piliç Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ne ait taşınmaz üzerinde, "Süt Sığırcılığı ve Besicilik" tesisi kurmak amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım Imar Planları üzerinde bir düzeltme yapılması talebi meclise sunuldu. Yapılan görüşmeler neticesinde alanın “marjinal tarım alanı” sınıflandırmasına girerek, yüzde 25 yapılandırmaya tabi tutulmasına kara verildi.

Bir diğer önergede ise; Mümin Taşkın’ın “Akaryakıt Satış Istasyonu” açmak için imar planı talebi gündeme alındı. Bu talep, daha sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere Imar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda son olarak; “Dilek ve Temenniler” bölümüne geçildi. Meclis üyesi Mustafa Altıntaşı söz alarak, Il Genel Meclisi üyeliği için aday olan bazı gençlerin, köylerde gezerek büyük vaadlerde bulunduğunu, ancak bunun son derece normal olduğunu, bu durumun tamamen bilgisizlikten kaynaklandığını, kendilerinin de aynı yollardan geçtiklerini kaydetti.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Il Genel Meclisi eski Başkanı Suat Toktar ise; “Siyaseti bir kenara bırakıp, el birliği ile kara alsaydık, daha çok hizmet yapmış olurduk. Bundan sonraki gündemlerin daha yumuşak bir havada geçmesini diliyorum” dedi. Toktar konuşmasında, mecvut Meclis Başkanı Sadık Aykanat’ı da eleştirerek; “Maalesef görevini layıkıyla yapamamıştır” yorumunda bulundu.

Şubat ayı son birleşimi, Mart ayı toplantısının başlangıç tarihinin tespiti ile sona erdi. Buna göre Mart ayı ilk birleşimi 2 Mart Pazartesi günü, saat 10.30’da yapılacak.