Grup Band, Blues Of Rumeli ve Yeni Türkü Kakava'da fırtına gibi esti

Grup Band, Blues Of Rumeli ve Yeni Türkü Kakava'da fırtına gibi esti

19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali 2. gecesi olan geçtiğimiz Perşembe akşamıda, muhteşem konserlere ev sahipliği yaptı. Konserler öncesi saat 21:00’da Kırklareli Istranca Doğa Sporları Kulübü katkılarıyla; Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP Il Başkanı Ihsan Kazan, merkez ilçe başkanı Vecdi Gündoğdu ve beraberindekiler tarafından büyük bir coşkuyla Kakava ateşi yakıldı.

Yakılan ateş sonrası konser bölgesine akın eden kalabalığı eğlenceli saatler bekliyordu. Sahneye ilk olarak Grup Band çıktı. Geri vokalde Seda Iskar, davulda Serhat Cafer, bas gitarda Cihat Cafer ve yine gitar ve solo vokalde Uğur Özdilek’ten oluşlan alternatif rock grubu Band, söyledikleri birbirinden güzel parçalarla izleyicileri coşturdu.

Uğur Özdilek’in yeteneği sesine yansıyor ve ortaya genç olmasına rağmen oldukça kuvvetli bir yorum çıkıyordu. Barış Manço ve Cem Karaca gibi ustalardan da eserler seslendiren gruba konser sonrasında Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından bir buket çiçek hediye edildi.

Grup Band’ın ardından sahneye, Blues Of Rumeli grubu ve Kırklareli’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Sühayla Solak çıktı. Solak’ın muhteşem sahnesi ve grubun eşsiz yetenekleri, yakılan Kakava ateşinden daha fazla bir sıcaklığın festival alanını kapsamasını sağladı. Sühayla Solak ve Blues Of Rumeli’nin kıvrak şarkıları herkesin coşmasını sağladı. Özellikle darbukatörün sihirli elleri öylesine ritimler çıkarıyordu ki, hiç kimse bir an olsun yerinde oturmuyordu.

Ve beklenen an saatler 23:00’ı gösterdiğinde geldi çattı. 30. yılını kutlayan efsane grup “Yeni Türkü” büyük alkışlar ve tezahüratlar arasında sahne aldı. Şarkılarını adeta yaşarcasına söyleyen gruba, gencinden yaşlısına çok sayıda izleyici eşlik etti. “Maskeli Balo, Akdeniz Akdeniz, Olmasa Mektubun, Yaprak Dökümü, Fırtına, Destina, Vira Vira, Aşk Yeniden, Telgrafın Telleri” gibi ölümsüz şarkılarını muhteşem yorumlarıyla seslendiren grup, kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi esti.

‘Yedikule’ şarkısını üst düzey bir performansla seslendiren grup, enstrümanlarıyla da gece boyunca döktürdü.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın gruba bir plaket ve bir buket çiçek takdim etmesinin ardından ‘Yeni Türkü’ konserini ‘Telli Telli’ şarkısı ile sonlandırdı. Konser sonrasında gazetemize çok özel açıklamalarda bulunan Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu, konserden saatler öncesinde geldikleri ve gezdikleri Kırklareli’yi çok beğendiklerini söyleyerek; “Özellikle köftenizin tadı damağımızda kaldı” dedi.

Köroğlu yeni albümlerinin sonbaharda dinleyicileriyle buluşacağını dile getirirken; “30. yılımız dolayısıyla çok özel bir konser de vereceğiz.” dedi.

Kakava Festivali dün gece de Istasyon 39 ve Emre Aydın’la rock müziğin doruk noktasına vardı. Bu gece sunulacak olan dans gösterisi, Ali Güven ve Petek Dinçöz konserinin ardından yapılacak havai fişek şovuyla 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali sona erecek.