Grup başkanları birbirine giriyordu!

Kırklareli İl Genel Meclisi'nde seçim rüzgarları fırtınaya dönüştü.

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayının 4. birleşimini 5 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleştirdi.
Gündemin 1. maddesi gereğince yapılan yoklamanın ardından, gündemin 2. maddesinde geçen birleşime ait tutanak özeti okundu.
Gündemin 3. maddesinde ise geçmiş bir birleşimin gündeminde yer alan ve evrak eksikliği nedeni ile evrakların tamamlanması için kabul edilmeyen Lüleburgaz İlçesi Tatarköy Köyü, Değirmen Altı mevkiinde, tapuda 8 pafta 3425 parsel No’lu 17500.00 metrekare yüzölçümlü, Necati Kılıç tarafından “Süt Sığırcılığı ve Besi Tesisi” kuruması amacı ile hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının onaylama teklifi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Mecliste gergin dakikalar

Gündemin 4. maddesine geçildiğinde ise İl Genel Meclis Başkanı Sadık Aykanat 5. ve 6. maddenin 4. ve 5. madde olarak değiştirilmesini talep etti. Talebin ardından teklif kabul edildi. Gündemde söz konusu olan Pınarhisar ve Vize ilçeleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyetinde 2009 yılı içersinde görev yapmak üzere 1’er hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifinin görüşülmesi sırasında CHP Grup Başkanı İbrahim Tezan teklifin hangi kanuna göre görüşüleceğinin meclis huzurunda okunmasını istedi. Teklif oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda 9 kabul ve 9 ret oyu kullanıldı. İl Genel Meclisi Başkanının oyunun iki oy olarak sayılması nedeni ile teklif oy çokluğu ile ret edildi.  Ardından AK Parti Grubu Pınarhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kudret Duman’ın seçilmesi teklif edildi. CHP Gurubu Pınarhisar’a aday çıkartmazken Kudret Duman oy çokluğu ile seçildi.

CHP grubu oturumu terk etti

Seçimin ardından CHP Gurup Başkanı İbrahim Tezan’ın itirazları devam etti. İtirazlar sürerken AK Parti Grup Başkanı Sadık Aykanat ile İl Genel Meclisi Başkanı Yurdaer Ulus salonun köşesinde kısa bir görüşme yapmasının üzerine CHP Gurup Başkanı İbrahim Tezan; “İl Genel Meclis Başkanının yerinden kalkması demek, oturuma ara verilmesi demektir. Biz oturumu terk ediyoruz” dedi ve yerinden hızla kalktı.

Sinir, bardak kırdırdı

Bu duruma sinirlenen AK Parti Gurup Başkanı Yurdaer Ulus masasında bulunan bardağı fırlatarak kırdı ve; “Bu kadarı da terbiyesizlik. Ne yapmak istediğinizi anlamıyorum” dedi. CHP Grup Başkanı İbrahim Tezan; “Bu teklife niye bu kadar sinirleniyorsunuz. Oldu olacak bizi burada dövün bari” dedi. İbrahim Tezan’ın bu sözünün ardından Yurdaer Ulus toplantı salonunu terk etti. Yaşanan olaylar sonrası birleşim sona erdi.

“Tezan’ın son direnişleri”

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat ise yaşanan bu olaylar sonrası “Bu yaşananlar İbrahim Tezan’ın son direnişleri” diyerek değerlendirme yaptı.(ay)