"Güçlü kadrosu ve adaylarıyla seçimlerin sürprizi DSP olacaktır"

'Güçlü kadrosu ve adaylarıyla seçimlerin sürprizi DSP olacaktır'

Yerel seçimlere sayılı günler kala, parti propangadaları ve faaliyetleri son hızla devam ederken, partiler arası rekabette git gide kızışıyor. Her parti halk gezileri ve konuşmalarında yapacakları projeleri anlatırken, ortaya farklı tablolar da çıkıyor. Adaylarla ve partilerle ilgili dedikodular seçim atmosferinin tam ortasında gündemi işgal ediyor.

Seçim yarışının belli partiler arasında geçeceği teorisi dilden dile dolaşırken, ortaya çıkan değişik yorumlar ortamın daha da farklılaşmasına yol açıyor.

Gündemdeki son iddiaya göre, DSP’nin Kırklareli’de seçime 1 gün kala yarıştan çekileceği ve CHP ile ittifağa giderek, oy olarak onu destekleyeceği öne sürülmüştü.

Bu iddialar üzerine bir açıklama yapan ve aynı zamanda yerel seçimleri DSP’nin objektifinden değerlendiren DSP Kırklareli Il Başkanı Yaşar Mert, spekülasyonlara son noktayı koydu. Söylenenlerin asılsız, gerçeklik payı olmayan ve halkı yanıltmaya yönelik iddialar olduğunu vurgulayan Mert, açıklamalarında şunları kaydetti:

Kırklareli’de soldaki en iyi seçenek bizim adayımızdır

“Maalesef partimizle ilgili gerçeklerle bağdaşmayan bazı iddialar ortaya atılmıştır. CHP Il Teşkilatı’nın, bu iddiaları konuşma için gittiği yerlerde seçim malzemesi olarak kullanması bizleri son derece üzmüştür. Ortaya atılan iddiaya göre partimizin, Kırklareli’de 1 gün kala seçimlerden çekileceği ve CHP’ye destek vereceği söylenmiştir. Bu tamamen yalan ve asılsız bir söylemdir.

Halkın siyasi mantığını yanıltmaya ve partimizi yıpratmaya yönelik bu girişimler, bizleri güçsüzleştirmenin aksine daha da bütünleştirmiş ve seçim yarışındaki eforumuzu arttırmıştır. Çünkü DSP güçlü kadrosu ve adaylarıyla, halktan aldığı güçle, halkın yanında olacak, yola devam edecek ve seçimlerden sürpriz parti olarak çıkacaktır. Çünkü Kırklareli’de soldaki en iyi seçenek bizim adayımızdır.

Bu asılsız iddiaların ilk çıktığı günlerde sükutumuzu koruyarak, halkımıza olan güvenimizle çalışmalarımıza devam ettik. Ancak iddiaların artık yalan boyutunu aşarak iftiraya dönüşmesi ve oy malzemesi olarak kullanılmaya başlaması neticesinde, tepkisiz kalamayacağımızı anladık ve biz de halkımızı doğru olana ulaştırmak için harekete geçtik. Çünkü kimsenin halkı kandırmaya, halkın siyasi mantığını istismar etmeye ve yalanlar üstüne kurulu seçim çalışmalarıyla göz boyamaya hakkı yoktur.

Biz DSP olarak kökleri geçmişe dayanan, Atatürk’ün yolunda ve Ecevit’in ışığında ilerleyen, halkın her zaman yanında olmuş güçlü bir partiyiz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’de de güçlü, deneyimli, yetenekli, dürüst ve çalışkan Belediye Başkan Adayımız ve meclis üyesi adaylarımızla seçimlerin en şanslı partilerinden biriyiz.”

Iddialara son noktayı koyan Mert, seçim çalışmaları ile ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: “Kırklareli belediyecilik olarak yıllardır gerekli hizmetleri alamamıştır. Belediyecilik adı altında bazı himetler gerçekleştirilmiş ancak, bunlar ilin ihtiyacı olan fiziki ve idari yönetimine gerekli olan kapasiteyi sağlayammıştır. Kırklareli 1999-2004 arası hariç, uzun yıllardan beri CHP ile yönetilmiştir. Belediyede sadece isim değişikliği olmuş ancak, yönetim hep CHP olmuştur. Durum ortadadır. Tabloyu biraz incelediğimizde görülüyor ki, Kırklareli vatandaşı hakettiği hizmetleri alamamıştır. Yollarından kanalizasyonuna kadar, şehircilik anlayışından, sosyal yaşamına kadar Kırklareli, yetersiz hizmetlerin getirmiş olduğu sıkıntıları yıllar boyunca çekmiştir. Kırklareli, kanalizasyon yapısının vahimliği ile Türkiye’deki 81 ilden bu olumsuzlukları yaşayan 6 ilden biridir. Avrupa kenti diye adlandırılan şehrimiz maalesef, yıllardır CHP yerel yönetimleriyle böyle üzüntü verici bir listeye girmiştir.

Öyle bir şehir ki içinden eskiden balıkların yüzdüğü 2 tane dere geçiyor. Ancak yıllarca kanali zsyonu bu derelere akıttılar. Şimdi de “kapatılacak, temzilenecek, çözüm bulunacak” diye vaatlerde bulunuyorlar. Vurdumduymazca kirletilen bu dereleri şimdi arıtmaya çalışıyorlar.

Yollar keşmekeşlik durumundan da öte, rezil ötesi bir hal almıştır. Altyapı gerekli teknik uygulama yapılmadığı için altyapı niteliğinde değildir. Yollar kazılmakta, daha sonra görüntü olarak sadece üstü kapatılmaktadır. Sonucu hepimiz görüyoruz. Kırklareli maalesef yerel olarak iyi yönetilememektedir.”

Eski belediye başkanlarından Kadir Gökçe’nin aday adaylık sürecinde DSP’den bu yarışa girmek istediğini söyleyen Mert, şu anda CHP ile ortak çalışma yürütmesini şu cümlelerle değerlendirdi: “Kadir Gökçe seçim sürecinin başında, bizim partimizden aday adayı olmak istediğini belirtmesine rağmen, daha sonra bu isteğinden vazgeçmiştir. Ancak şimdi görülüyor ki CHP’nin seçim çalışmalarında boy göstermektedir. Onların halk gezilerinde ve konuşmalarında aktif olarak yer almaktadır. Acaba neden diye soruyorum? CHP’nin Kırklareli’de kazanmaya yönelik şüpheleri mi var ki, Kadir Gökçe’den yardım isteniyor? Yoksa CHP’lilerin stratejileri mi değişti? Kendi adayları dururken, şu anda siyasette resmi bir kimliği bulunmayan biri konuşmalarda boy gösteriyor, yorumlar yapıyor? Çok enteresan bir durum.”

Türkiye’de şu anda yandaş 2 medya olduğunu söyleyen Yaşar Mert, bir tanesinin iktidar partisinin tarafına, diğerinin de iktidarın alternatifiymiş gibi gösterilen ana muhalefet partisinin tarafına yönelen medya olduğunu söyledi ve şöyle devam etti.

DSP varlığı inkar edilemeyecek bir şekilde  yükselişe geçmiştir

“Türkiye her nedense sanki iki partili bir ülkeymiş gibi gösteriliyor. Ancak bu ülkede başka partilerde mevcuttur. Bunların içinde gücünü halktan alan DSP’de vardır. DSP varlığı inkar edilemeyecek bir şekilde yükselişe geçmiştir. Son birkaç gün içinde değişen fikirler, vatandaşın içinde barındırdığı kanaat ve varılan kararla, kazanma şansı en yüksek olan bir parti konumundadır.”

Yaşar Mert DSP’nin yerel seçimlere olan bakış açısı ve uyguladığı politikayı da şu şekilde anlattı: “Biz diğer partiler gibi seçimi kazanmak için boş vaatlerde bulunmuyoruz. Ekonomik olarak birşeylerde dağıtmıyoruz. Vatandaşımıza armağanımız olan bir çakmak ve bir kalemden başka, insanların oylarını satın almaya yönelik hiç bir malzeme dağıtımımız yok, olamazda. Çünkü böyle bir şeye gereksinimimiz yok. Çünkü bizim adaylarımızda eksiklik yok. Hepsi konusunda uzman ve belediyeciliği hakkıyla yapabilecek kapasitede insanlar. Benim fikrimce eksiği olan, eksiklik hissedenler insanlara bir takım şeyler dağıtır. Bunun da sebebi kadrolarındaki eksiklikleri bir takım metalarla, malzmelerle gidermeye çalışma endişeleridir. Bizim vatandaşımıza armağan ettiğimiz kaleminde bir anlamı vardır. Bu kalem; belediyeyi kazandığımız takdirde, vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini bizlere hiç çekinmeden yazabileceklerinin simgesidir. Bu kalem, vatandaşın kesinlikle önem verilecek görüş, öneri ve fikirlerini temsil etmektedir.

Bizim kadromuz işi bilen ve uygulayarak sonuçlandırabilecek yetenekte bir kadrodur. Ekibimizin en büyük meziyeti de, partinin kendi özünden oluşan ve asla yıpranmamış bir ekip olmasıdır. Dışarıdan gelen ve devşirmelerle oluşan bir kadro değildir.

Seçim yarışında vatandaşımıza asla yapamayacağımız şeyleri vadetmedik. Çünkü hayali vaatlerimiz yok. Hepsi gerçekçi ve yapılabilir taahhütlerdir. Bizim internetten indirilen fotoğraflarla hazırlanan hayali projelerimiz yoktur. Gerçekçi projelerimiz vardır. Ekibimiz bu konular için fazlasıyla yeterli ve sağlam bir kadrodan oluşmaktadır. Kırklareli’nin şartlarına göre en uygun hedefler halkımız istediği takdirde gerçekleşecektir.

Vatandaşımız sandıkta vicdanı ne diyorsa oraya oy versin

Vatandaşlarımızın da en doğru kararı vererek, kendilerine en iyi hizmet edecek olan ekibi seçeceğinden kuşkumuz yoktur. Başkaları hediye dağıtıyor. Insanlarımız bunları alsın, yararlansın. Ama sandıkta vicdanları ne diyorsa, Kırklareli’nin geleceği ve kendilerinin, çocuklarının geleceği için oyunu oraya kullansın.

Mert, bu açıklamaların ardından işinde uzman kişilerden oluşan ekibi tanıttı. Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay-Inşaat Mühendisi, Belediye Meclisi Adayları;

Cumhur Aygıt-Harita Mühendisi, M.Kemal Oskay-Inşaat Mühendisi, Ibrahim Cebeci-Emekli, Hasan Çetinbaş-Makina Mühendisi, Ayhan Ertaş-Diş Hekimi, Yakup Veral-Makina Mühendisi, Mehmet Ateş- Emlakçı, Recep Öz-Esnaf, Ahmet Akyüz-Elektrik Teknisyeni, M.Ali Akın-Emekli, Hasan Uçak-Kuaför, Vehbi Karaçam-Emekli, Fatma Hülya Mert-Emekli, Yusuf Konur-Emekli, Yüksel Koçarslan-Elektrik Teknisyeni, Musa Altınova-Çiftçi, Şükrü Oğuz-Eczacı Teknisyeni, Cafer Atagan-Esnaf, Ömer Ermiş-Şoför, Nahide Orhan-Emekli, Zafer Türkmen-Emekli, Rahmi Akcan-Emekli

Kontenjan; Serhat Şişmanoğlu- Avukat, Nursen Üstündağ-Emekli Öğretmen, Mümin Tamer Öztaşkın-Emekli,

Il Genel Meclisi Adayları; Mesut Çakmak-Esnaf/Çiftçi, Adnan Bıyıklı-Eczacı, Ali Sevim-Emekli Sağlık Teknikeri, Şevket Erseçkin-Çiftçi, Kadir Baykal-Emekli Öğretmen