Günde sadece 4 saat poliklinikte duran devlet hastanesi doktorlarına hesap soracak biri yok mu?

Günde sadece 4 saat poliklinikte duran devlet hastanesi doktorlarına hesap soracak biri yok mu?

Kırklareli Devlet Hastanesi ile ilgili vatandaş şikayetlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Devletin en kusursuz kurumlarından biri olması gereken hastane, Kırklareli’nde ne yazık ki vatandaşlarımızın mağduriyetine imza atmaya devam ediyor.

Daha önce gazetemizle iletişime geçerek devlet hastanesindeki çarpık işleyişi şikayet eden vatandaşlarımızın haklı tepkilerini, sayfalarımızda dile getirmiştik. Bu haberlerimizin üzerinden çok fazla bir zaman geçmeden Kırklarelililer, devlet hastanesinde artık alışkanlık haline gelmiş bir çarpıklığı daha, bizlere ulaşarak dile getirdiler.

Vatandaşlarımızın hastanede yaşadıkları mağduriyete en büyük darbeyi vuran bu alışkanlık, doktorların mesai saatlerine riayet etmemesi ve kafalarına göre poliklinikten çıkıp gitmeleri.

 Buna alışkanlık diyoruz çünkü, hastane doktorları öylesine başıboş bir şekilde bir çalışma sistemi oturtmuşlar ki, neredeyse tüm hastaları parmağında oynatıyorlar.

Ağrıyla, acıyla doktorun muaeyene etmesini bekleyen hastalar da, çaresizce bu durumu kabullenmek zorunda kalıyor.

Doktorların günlük resmi çalışma planlarına göre sabah saat 08.00 ve 09:00 arası vizitte, 09:00 ve 12:00 arası poliklinik veya operasyonun süresine göre ameliyatta ya da müdahalede, öğleden sonra 13:00-14:00 arası vizit veya poliklinikte ve 14:00-16:00 arası yine poliklinikte olmaları gerekiyor. Yani bunu daha anlaşılır bir şekilde izah edecek olursak, doktorların sabah 08:00-12:00 ve öğleden sonra 13:00-16:00 arası aktif olarak hastanede olmaları gerekiyor. Bu rakamlar içinde de saat 12.00 ve 13:00 arası 1 saatlik öğlen mola hakları olduğu gözüküyor.

Ancak bu çalışma programını bir kenara bırakan Kırklareli Devlet Hastanesi doktorları, kendi programlarını kendileri yaratmış. Gayet rahat bir şekilde sabah 09:00’a doğru uykulu gözlerle hastaneye gelen doktorlar, keyifleri gelirse 09:00-09:30 arası polikliniğe başlayarak, uykularını muayene sırasında açıyor. Saat 11:30 olunca da önlüklerini çıkartarak hastaneyi terk ediyorlar. Nereye? Tabii ki daha fazla para kazanmaları gereken muayenehanelerine. Öğleden sonra da saat 14:00’da tekrar polikliniğe gelen doktorlar, saatler 15:30’u gösterdiğinde de arkalarına bakmadan çıkıp gidiyor. Tüm bu adaletsizlikler arasında olan yine vatandaşa oluyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın yaşadığı mağduriyet, Kırklareli’nde hastalara ne derece önem verildiğini, ve örnek olması gereken bir doktorun nasıl bir tavır içinde olduğunu gözler önüne serdi.

Rahatsızlanarak acil servise başvuran vatandaşımız, gerek görüldüğü için polikliniğe gönderiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Opr. Dr. Metin Kurtoğlu, hastayı muayene ettikten sonra tahlil ve röntgene yolluyor. Vatandaşımız ağrılar içerisinde bunları halletmeye çalışırken doktor Metin Kurtoğlu, önlüğünü çıkararak saat 11:30’da hastaneyi terkediyor. Hastamız şiddetli ağrılar içerisinde doktoru bulamayınca sekreterini arıyor. Saat 12:00’a kadar poliklinikte olması gereken sekreteri de yerinde bulamıyor. Aradan 15 dakika geçtikten sonra sekreter geliyor, doktora ulaşmaya çalışıyor, ama ulaşamıyor.

Vatandaşımızın saat 11:30’da muayene olma hakkı boşa gidiyor ve öğleden sonraya kalıyor. Hastanenin başhekimi, yani diğer personeli ve doktorları yönlendirerek örnek olması gereken kişi bunu yapınca, ciddiyetsizliğin nereden başladığı anlaşılıyor.

Gazetemizle irtibata geçen ve bu konuda defalarca mağdur olduklarını belirten birçok vatandaşımız da şikayetlerini şöyle dile getirdi:

“Kimi zaman ağrılar içerisinde, muayene sıramızın gelmesini bekliyoruz. Doktorun verdiği gerekli tahlilleri halledip tekrar polikliniğe döndüğümüzde sekreter, doktorun öğleden sonra bakacağını söylüyor. Bunu söylerken saatimize baktığımızda ya 11:15 yada 11:30 olduğunu tespit ediyoruz. Dolayısıyla mağdur durumda kalıyor ve eğer doktorun öğleden sonra viziti de varsa saat 14:00’a kadar iki buçuk saat beklemek zorunda kalıyoruz.”

Vatandaşlar saat 15:30’dan sonra da doktorların polikliniği terk ettiğini belirterek, bu duruma birinin artık ‘dur’ demesini istiyor.

Hem internet sitesinde, hem de bina duvarlarında sürekli misyon, vizyon, kalite politikası gibi şatafatlı kelimeler yazan; hasta haklarını büyük puntolarla duvarlarına asan Kırklareli Devlet Hastanesi’ndeki bu başıboşluk vatandaşı fazlasıyla zor durumda bırakıyor.