Gündoğdu mazbatasını aldı

Gündoğdu mazbatasını aldı

24 Ocak Pazar günü yapılan CHP Olağan Il Kongresi ile Il Başkanlığı’na seçilen Vecdi Gündoğdu mazbatasını aldı. Lüleburgaz CHP Belediye Meclisi Üyesi Ragıp Yusuf Pişkinoğlu ile birlikte Il Başkanlığı seçiminde yarışan Gündoğdu, 234 oy alarak CHP Il Başkanlığı’na seçilmişti. Aradan geçen 3 günün ardından çalışmalarına hız kesmeden başlayan Vecdi Gündoğdu, ilk olarak eski başkan Ihsan Kazan’dan mazbatasını alarak resmi anlamda CHP Il Başkanlığı görevini devraldı.

27 Ocak Çarşamba(dün) saat 12:30’da CHP Kırklareli Il Başkanlığı binasında gerçekleştirilen mazbata töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Gündoğdu, törende yaptığı konuşmada, seçimler öncesinde teşkilatları gezerek eksiklikleri tespit ettiğini, yapacakları ilk yönetim kurulu toplantılarında bu eksikliklerin giderilmesini ele alacaklarını söyledi. Böylesine onurlu bir görevi teslim almaktan gurur duyduğunu ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti: ''Önümüzdeki süreçte bizim il yönetim kurulumuzla yapacağımız toplantılar ilk etapta örgütümüzdeki eksikliklerle ilgili olacak. Bu gezilerim kapsamında belde, Ilçe Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclisi üyelerimiz, delegelerimiz ve partililerimiz ile görüşme imkanını da buldum. Kendilerinden o yöre ile ilgili sorunları kişisel ve toplumsal anlamda yada partisel anlamda aldım. Amacımız ilk önce bu sorunları en asgari seviyeye indirmektir.

Dolayısıyla bunlar düzene konulduğunda ben inanıyorum ki yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine daha rahat bir şekilde gireceğiz. Aksi halde bunları derleyip toparlamasak ileri ki zamanlarda sıkıntılara düşebileceğimiz de ortadadır. Çünkü böyle ufak tefek sorunlarımız yok bazı ilçelerimizde sorun büyük. Buradaki teşkilatlarımız çalışmıyor, sadece birkaç kişinin sırtında bu işler gidiyor. Bu da örgütümüzdeki paylaşımcılığın az olduğunun bir göstergesidir. Yönetim kurumuzun yapacağı ilk 2-3 toplantının ana teması bu sorunlar olacaktır. Bundan sonra iktidara yürümekte olan partimizi Kırklareli'nde de iktidara taşımak için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.''

Törende eski Il Başkanı Ihsan Kazan; ''Görevde bulunduğumuz süre içerisinde her zaman iktidara doğru yürümekte olan partimizin Kırklareli'nde de iktidara yürümesi için tüm gayretimizle çalıştık. Bu çalışmalarımız meyvesini vererek başta merkez ilçe olmak üzere, ilçelerimizde ve beldelerimizde çok sayıda belediye başkanlığı ile il genel ve belediye meclisi üyeliklerinde çoğunluğu sağladık'' şeklinde konuştu.

Ihsan Kazan, daha sonra partinin mührünü ve koltuğunu yeni Il Başkanı Gündoğdu'ya teslim etti. Düzenlenen devir teslim törenine, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Merkez Ilçe Başkanı Gürkan Yenerel, Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş, Il genel ve belediye meclis üyeleri, çok sayıda partili katıldı.