Günel; "Bizler Babaeski'nin gelişimi için değişim yapacağız"

Günel; 'Bizler Babaeski'nin gelişimi için değişim yapacağız'

Seçime 5 gün kala seçim atmosferindeki tansiyonun Trakya’da nasıl olduğunu sizler için araştıran muhabirlerimiz, Babaeski’deki halk röportajları ve aday görüşmeleriyle seçimin bu bölgedeki nabzını tutmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Babaeski’de araştırmalarda bulunan muhabirlerimiz, görüşebildikleri adayların hedef ve planlarını sizler için dinlediler.

DSP Babaeski Belediye başkan Adayı Seyit Ali Günel, ‘Değişimin öncüleri bizler, sözcüleri sizler olacaksınız’ diyerek yerel yönetimlerdeki Demokratik Sol Modelini anlattı.

1952 yılında Babaeski’de doğan Günel, 1980 yılında Ankara Eczacılık Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1981 yılından beri Babaeski’de serbest eczacılık yapan Günel, 4 yıl Kırklareli Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nda görev yaptı. Halen Kırklareli Eczacı Odası Haysiyet Divanı üyesi olan başkan adayı, 1989-1994 yılları arasında SHP’den Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 1996 yılında DSP’ye üye olan Günel, 2000-2005 yılları arasında 4 yıl süre ile DSP Ilçe Başkanlığı yaptı.

Başkanlık yarışında oldukça iddialı olan Günel, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“Belediyecilik hizmetlerini kusursuz ve parti ayırımı gözetmeden yerine getirmek için belediye başkanlığına aday oldum. Ben siyaseti hizmet yeri olarak görüyorum. Politik oyunlarla işim olmaz. Yanlışı gördüğümde etrafından dolaşmayı sevmem, üzerine gider mutlaka düzelmesine katkı sağlarım. Babaeski’ye hizmet benim için ibadettir.

Vatandaşımız kendi işinde ve sosyal yaşamında çevresiyle ilişkilerinde ne kadar dürüst ve başarılı olduğunu bildiği insanlara oy verecektir diye umuyorum. Çünkü Türkiye’de siyaset, iktidar ve muhalefet partileri arasında bir dönüm noktasına gelmiştir.”

Günel Babaeski’yle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Babaeski küçük ve çok az gelişen bir ilçedir. Bunun çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenleri Babaeski’de bugüne kadar yer alan çıkarcı siyasetçilere de bağlamak mümkündür. Merkezi idarenin tercihleri doğrultusunda yaptığı uygulamalarda bu nedenlerin arasında vardır. Biz kadromuzla beraber ‘Babaeski’nin gelişimi için değişim’ diyerek yola çıktık. Babaeski’yi gelişim için değiştirmeye talibiz.”

Babaeski’de altyapının çok eksik olduğunu belirten Günel;  Öncelikle altyapıyla ilgili sorunları çözeceğiz. Bunun dışında tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim bölgemizde de işsizlik had safhada.

Bununla ilgili çalışmalarımızı programladık. Ancak merkezi idare genel ekonomi ve işsizliğe çözüm üretmeden, yerelde pek bir gelişim sağlanabileceğini söyleyemem. Başkaları gibi ‘iş kuracağız, iş bulacağız’ diyerek boş vaatler vermek istemiyorum.

Bu yerel seçimler merkezi yönetimin değiştirilmesinde bir ilk adım niteliğindedir. Bu da, seçmenin vereceği oylarla tecelli edecektir. Bizler DSP iktidarının olması için de, var gücümüzle çalışacağız.”

Günel, Babeski için belli başlı projeler olarak da; yeni terminal projesinin tamamlanması, yeni otoparkların yapılması, toplu taşıma araçlarının öğrenciler için ücretsiz olması, Babaeski’ye bir sinema salonunun kazandırılması, doğum yapan annelere 1 yıl süre ile her ay süt parası verilmesi gibi birçok maddeyle sıraladı.