"Günümüzde kadınlar, hayatın her alanında büyük başarılara imza atmaktadırlar"

'Günümüzde kadınlar, hayatın her alanında büyük başarılara imza atmaktadırlar'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Kırklareli Belediye Başkanı ve yeni dönem Belediye Başkan adayı Cavit Çağlayan bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çağlayan mesajında; “Günümüzde kadınlar, olaylara bakış açısındaki duyarlılık ve farklı yaşamsal tecrübeleri ile hayatın hemen her alanında büyük başarılara imza atmaktadırlar. Ülkemizde kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmış olması, kadının statüsünün yükseltilmesi yolunda Cumhuriyet’in kuruluşu ile başlayan süreci hızlandırmış ve gelinen noktada güzel sonuçlar vermeye başlamıştır” dedi.

Çağlayan şunları kaydetti; “Bilindiği gibi, 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler, 8 Mart gününü “Kadın Hakları İçin Birleşmiş Milletler Günü” olarak ilan etmiştir. Böylece 8 Mart Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde “Uluslararası Kadın Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 8 Mart, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığının ve kadınlarımızın bugünlere nasıl geldiğinin hatırlanması için önemli bir gün. 

Milletimizin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar her dönemde etkin rol oynamış ve tarih yazmış kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nde çok ayrı bir konumda bulunduklarının bilinci içerisindeyiz. Çünkü, Türk kadını bugünlere; dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakarlığın sembolü olarak gelmişlerdir.

Günümüzde kadınlar, olaylara bakış açısındaki duyarlılık ve farklı yaşamsal tecrübeleri ile hayatın hemen her alanında büyük başarılara imza atmaktadırlar. Ülkemizde kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmış olması, kadının statüsünün yükseltilmesi yolunda Cumhuriyet’in kuruluşu ile başlayan süreci hızlandırmış ve gelinen noktada güzel sonuçlar vermeye başlamıştır. Toplumsal yaşamın her alanında kadına verilecek yer ve değerle, Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve kalkınması daha çabuk sağlanacaktır.

Fedakar Türk kadınının şüphesiz en büyük görevlerinden birisi de gelecekte vatanımızı yönetecek evlatlar yetiştirecek olmasıdır. Bu sorumluk duygusu içinde bulunan kadınlarımızın, çalışma arkadaşlarımın, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”