Güray Genç; "Artık takım tutar gibi particilik yapmamalıyız"

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde önemli olan tarihlerden biri de 17 Şubat. Bugün il ve ilçe seçim kurullarına verilecek listeler öncesi röportaj yaptığımız AK Parti Belediye başkan adayı Güray Genç gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin Babaeski Belediye Başkanı adayı Güray Genç, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi için “Keşke başka partiden aday olsaydı” diyenlerin bu düşüncesi hakkında da görüş bildiren Genç, şunları söyledi;

*  “ Artık sorumluluklarını ciddiye almalılar”
“Yılladır biriken sorunları görmezden gelen belki imkânsızlıklardan, belki de sadık seçmeninin oylarına güvenden dolayı artık sadece oyun grubu ve fitness grubu projeleri ile halkın karşısına çıkan ve Babaeski’nin sorunlarına vakıf olmayan, bu seçimi daha şimdiden aldıklarını iddia edenler. Bunu sadece bir nöbet değişimi olarak görenler ve bu nedenle proje üretmeye bile ihtiyaç duymayan zihniyetler konun farkına hala varamamışlardır. Babaeski’nin ve Belediyemizin sorunlarını öteleyerek, üstünü örterek bir 5 yıl daha yönetime talip olanların artık alacakları sorumluluğu ciddiye almaları gerekmektedir.
Seçim döneminin başladığı 1 Ocak tarihinden bu yana sadece iç çekişmelerle uğraşan, sanki tek eksiğimiz havuzumuz muş gibi sadece bundan bahseden ve bizim projelerimize kulak tıkarcasına, gerçeğini araştırmadan yapamazlar deyip kendi yapacaklarını da anlatamayan adaylara sesleniyorum.
Sabahları erken saatlerde yollara dökülen ve günün en az 3 saatini yolda ekmek parası kazanmak için harcayan, yurdunu doğduğu toprakları geçim uğruna terk eden, geldiği yerde yerlisi iken gitti yerde o bölgenin “beğenmediğiniz” yabancısı olan, babadan kalan evini 150 TL ye kiraya verip iş uğruna Çorlulara, Burgazlara göçüp yabancı olup 500 TL kira veren insanlarımız var.

* “Babaeski her şeyi hatırlıyor”
Sanayi çarşımızdan çekiç sesleri kesilmiş iken, esnafımız günlerce siftahsız dükkân kapatıp kaldıysa yanında çalışanın sigortasını, kendi Bağ- Kur2unu ödeyemez iken, evine ekmek götüremeyen onca insanımız varken ve tüm bu sorunların sebebi sadece hükümetmiş gibi gösterip sanki kaybolan geçmişimizde hiç kusurları yokmuşçasına ve geçmiş ile hiç bağları yokmuşçasına biz yenilendik deyip halkın karşısına çıkmaya hazırlanan ve bir gecede yola çıktıkları insanı unutup yolda yeni bulduklarına sarılanların destekçiler ile halkın iradesi üzerinden şimdiden hesap yapanlar!
Unutmasınlar ki Babaeski halkı bunların hepsini hatırlamaktadır.
Özellikle bizlere oy vermeyi aklının ucundan bile geçirmeyen, bizlere yanlı olarak yaklaşıp bunu bir siyasi oyun olarak görüp sadece gene aldık demek için oylarını bizlere vermeyecek olan vatandaşlarımız, evet size bunlar lazım olmaya bilir, ne su, ne iş, nede aş ancak bilin ki bunlara ihtiyacı olan o kadar çok insanımız var, onları da düşünün ve yarınlarda aynı duruma düştüğünüzü düşünün.
Bizimde bacası umut tüten fabrikalarımız insanımıza, esnafımıza, anamıza, babamıza çocuğumuza, torunlarımıza umut versin. Artık takım tutar gibi particilik yapmamalıyız. Sağcı solcu diye birbirimizi ayırmamalıyız. Oylarımızı kullanırken geçmişimizden ders alarak kullanmalıyız. Yanlışlarımızdan korkmamalıyız. Bir inat uğruna bin hayatları yok etmemeliyiz. Lütfen oylarınızı kullanırken bunları düşünün kullanın ve Babaeski için ne yaptık? Ya da biz Babaeski ye ne yapmışız, ne hale getirmişiz? Sorusunu kendinize lütfen sorunuz.”

* “AK Parti, Babaeski için doğru olandır”

Kendisiyle ilgili “Keşke başka partiden aday olsa idi” sözünün çok söylendiği bu günlerde, bu sözle ilgili açıklamalarını da bize anlatan Genç şöyle konuştu;
“Bana değer veren ya da zarar görmemi istemedikleri amacı ile yanlış partiden aday olduğumu uyaran arkadaşlar, sevgili Babaeskililer. Adaylığım öncesinde Babaeski’mizin değerli insanlarından siyaset ile uğraşan büyüklerimden ağabeylerimden Demokrat Parti olmadan önce Belediye meclis üyeliğini yaptığım DYP den ilçe başkanlığı için teklif aldım. MHP den belediye başkan adayı olmam konusunda teklif aldım, Sayın Abdullah Hacı beyden yanın da yer almam konusunda teklif aldım. Şu an belediye meclis üyeliği yapan değerli CHP’li büyüklerimden de teklif aldım beni partilerine ve Babaeski’mize layık gördükleri için çok teşekkür ederim ve kendilerine de bu teşekkürlerimi her zaman ilettim. Eğer yanlış yaptığımı düşünüyorsanız bilin ki bu yanlış olarak değerlendirdiğiniz tercihim bence, Babaeski’miz için doğru olandır. Babaeski’mizin buna ihtiyacı vardır. Adaylık kararımı alırken de gayet içtenlikle ve inanarak aldım. Amacım bazıları gibi bir yerle kolayca gelmek değil, Babaeski için doğru olanı yapmaktır. Yıllarca iktidardaki partilerin olanaklarını Babaeski’mize kazandırmaya çalışan insanlarımızı ve siyasetçilerimizi sadece CHP’li olmadığı için Babaeski’mizde yıpratmaya çalışan düşünceler şu anda aynı faaliyetlerini var güçleri ile benim için yapmaya başlamışlardır. Eğer kararımı verip CHP saflarında yer alsaydım kusursuz olacaktım, ancak kararım bu yönde olmadığı için şimdi yanlış olduğumu söylüyorlar. Varsın desinler hep bir bahane üreten ve bu şekilde geleceğimizi tüketen zihniyetlerden Babaeski’mizi kurtarmanın zamanına çok az kalmıştır”.