Gurbetçilerin aracında mahsur minik Ali ‘yi vatandaşlar kurtardı

Romanya'nın başkenti Bükreş'ten Çanakkale şehitliğini ziyaret etmek Edirne'ye gelen gurbetçilerin aracında kalan 1.5 yaşındaki  minik çocuk mahsur kaldı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’ten Çanakkale şehitliğini ziyaret etmek Edirne’ye gelen gurbetçilerin aracında minik çocukları mahsur kaldı. Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Selimiye Camisini ziyaret eden gurbetçiler araçlarını caminin önüne park etti. Araba uyuyan 1,5 yaşındaki çocuklarını uyandırmak istemeyen aile camiye gitti. Ailenin gidişinden hemen sonra uyanan çocuk anne ve babasını göremeyince çocuk ağlamaya başladı.

*Çilingir açamadı, esnaf çekiç getirdi
Durumu gören vatandaşlar  aracın yanında toplanmaya başlayarak çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. Araçlarının başına gelen anne ve babaları bir başka sorunla karşılaştı. Aracı park ettikten sonra kontağı içeride unutan aile zor anlar yaşadı. Arabanın otomatik kilit sisteminin devreye girmesi sonucu kapanan aracın kapısını açmak için olay yerine çilingir çağrıldı. Ancak başarılı olamayınca çevrede bulunan esnaflar tarafından getirilen çekiş yardımı ile aracın arka kelebek cami kırıldı. İçeride bulunan çocuk bu bölümden çıkarılarak kurtarıldı. çocuğun babası Ahmet Arslan, Bükreş’ten Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmek için yola çıktılarını söyledi. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Edirne’de bulunan Selimiye Camii’ni ziyaret etmek istediklerini kaydeden baba, anahtarlarını içeride unutmaları nedeniyle bir böyle bir olayın başlarına geldiğini ifade etti. Daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başına gelen olayı anımsattı. (mhç)