Gurbetçilerin yurda gelişleri sürüyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçilerimizin, yıllık izinlerini kullanmak üzere Türkiye'ye dönüşleri sürerken, son 24 saat içinde Kapıkule kara ve gar sınır kapıları ile Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Uzunköprü gar sınır kapılarından 29 bin 111 yolcu giriş yaptı.



     Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, yaptığı açıklamada, Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan Türk işçilerinin ülkeye gelişlerinin mayıs ayından bu yana sürdüğünü ve önümüzdeki haftadan itibaren daha da artacağını söyledi.
     Otomobilleriyle gelen gurbetçilerin ülkeye giriş için Kapıkule Sınır Kapısını tercih ettiğini ifade eden Kılıç, gurbetçilerin Kapıkule'nin yanı sıra Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapısından da rahatlıkla yurda giriş yapabileceklerini belirtti.
    
     -GURBETÇİLERİN TÜRKİYE ÖZLEMİ-
    
     Kapıkule'den giriş yapan gurbetçilerden Süleyman Türkbel, 11 yaşında babasıyla gittiği Belçika'da halen işçi olarak çalıştığını söyledi.
     Tatilinin bir bölümünü Eskişehir'deki yakınlarının yanında geçireceğini, daha sonra tatil yöresine gideceğini belirten Türkbel, ''Türkiye'de hayat şartları Belçika'ya nazaran daha iyi. Avrupa'da çalışırsan ekmek var, çalışmazsan yok. Türkiye'ye her yıl gelerek vatan özlemini gideriyoruz. Belçika'daki bir yıllık stresimizi Türkiye'de sevdiklerimizi görerek atıyoruz'' dedi.
     Diğer bir gurbetçi Fatma Karakaya da, Belçika'da çocuklarıyla birlikte yaşadığını, Türkiye'de anne ve babasının hayatta olmamasına rağmen vatan özlemlerinin devam ettiğini bildirdi. aa