"Güreş Eğitim Merkezi Beş Yıldızlı Otel niteliğinde olacak

Yapımına geçen yıl başlanan, Sinan Kapalı Spor Salonu yanında bulunan Güreş Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Edirne Valisi Mustafa Büyük tesisin Beş Yıldızlı Otel niteliğinde olduğunu söyledi.

Beraberindeki Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Vali Yardımcısı Halit Deveci ve Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin ve diğer ilgililerle birlikte Güreş Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Büyük, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden tesisin son durumu hakkında bilgiler aldı. Tesisin kaba inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını kaydeden Vali Büyük, Edirne’nin çok yakında Türkiye ve Balkanlardaki tüm spor branşlarına hizmet verecek önemli bir spor kompleksine kavuşacağını vurguladı.
Yaklaşık 5 milyon TL’lik bir proje olan Güreş Eğitim Merkezi inşaatının Ekim ayında açılmasını planladıklarını belirten Vali Büyük; “Milli sporcularımızı burada misafir edeceğiz. Edirne’ye 5 yıldızlı otel yaptıramıyoruz ama devlet eliyle beş yıldızlı otel konforunda tesis yapmış olacağız” dedi.
Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak ise, tesis projesinin hayata geçmesinde büyük emekleri geçen eski Bakanlar Murat Başesgioğlu ve Kemal Unakıtan’a teşekkürlerini sunarak; “Aslında son beş yıldır böyle bir merkezi Edirne’ye kazandırmak için çalışıyorduk. Edirne’ye Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı yer olduğu için yakışan bir tesis olduğunu düşündük ve projeyi sonlandırmak üzere olduğumuz için mutluyuz” dedi.
32 oda ve 64 yatak kapasiteli ve 5 kat olarak inşa edilen Güreş Eğitim Merkezi’nde, 3 spor ve 1 kondisyon salonu, sauna, sosyal tesisler, idari binalar, konferans ve sineme salonları ile restoran bulanacak. 4 milyon 986 bin TL’ye ihale edilen Güreş Eğitim Merkezi’nin 2009 yılının Ekim ayında tamamlanması bekleniyor.