Güreş heyecanı bu kez Demirköy'ü sardı

Güreş heyecanı bu kez Demirköy'ü sardı

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Haftası kapsamında, geçtiğimiz Çarşamba günü Demirköy ilçemizde “Demirköy Kaymakamlık Kupası” adı altında Serbest ve Grekoromen dallarında takımların mücadele ettiği bir Güreş turnuvası gerçekleştirdi.

Turnuvaya; Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü, Kırklareli Lüleburgaz Gençlik ve Spor Kulübü, Kırklareli Alpullu Şekerspor, Tekirdağ Çorlu Güreş İhtisas Kulübü ve Demirköy Gençlik ve Spor Kulübü katılım gösterdi. Organizasyon; Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Demirköy Kaymakamlığı ve Demirköy Belediye Başkanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirdi. 

Bu özel müsabakalara; Demirköy Kaymakamı Fatih Yılmaz, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya, Demirköy Çevre Orman İl Müdürü Osman Çakmak, İl Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin, Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, İlçe Nüfus Müdürü Metin Sılay, Demirköy İlçe SP Müdür Vekili Yusuf Tosun, Demirköy Garnizon Komutanı adına Ast.Sub. Şakir Dağdelen, Kırklareli Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Süleyman Çetin, Metin Delmecioğlu, Kırklareli İl çevre ve Orman Şube Müdürü Önder Pakdemir ve Kırklareli Gençlikspor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı Kenan Mete iştirak etti.

Gün boyunca heyecanlı karşılaşmaların yaşandığı maçların ardından ise şu takımlar dereceye girdi;

1. Tekirdağ Çorlu Güreş İhtisas Kulübü (37 Puan), 2. Kırklareli Alpullu Şekerspor (33 Puan), 3. Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü (27 Puan), 4. Kırklareli Lüleburgaz Gençlik ve Spor Kulübü (12 Puan) ve 5. Demirköy Belediyespor (9 Puan).

Sikletlerinde dereceye giren sporcular ise şöyle;   

35-38 kg; 1- Sezgin Aslan (Tekirdağ), 2- Batuhan Vuran (Kırklareli Gençlik Spor), 3- Mert Akter (Alpullu Şeker), 3- Can Dağkesen (Kırklareli Gençlik Spor).

42 kg; 1- Sergen Aslantaş (Tekirdağ), 2- Mert Oral (Tekirdağ).

46 kg; 1- Feti Güldiken (Alpullu Şeker), 2- Emrah G.oğlu (Tekirdağ), 3- Gökhan Kınacı (Lüleburgaz Gençlik Spor), 3- Emre Coşkun (Kırklareli Gençlik Spor).

50 kg; 1- Savaş Çakmar (Demirköy Kaymakamlık), 2- Necmettin Tür (Demirköy Kaymakamlık).

54 kg; 1- Gurur Saltık (Alpullu Şeker), 2- Ferhat Özdemir (Tekirdağ), 3- Emre Kızılaslan (Alpullu Şeker), 3- Muhammet Can (Kırklareli Gençlik Spor).

58 kg; 1- Enes Uzun (Kırklareli Gençlik Spor), Ahmet Tahacan (Kırklareli Gençlik Spor), Nesim Tür (Demirköy),

63 kg; 1- Şafak Yüksel (Lüleburgaz Gençlik Spor), 2- Ömer Türkmen (Tekirdağ), Adem Güneş (Kırklareli Gençlik Spor),

69 kg; 1- H. Hüseyin Sağlam (Alpullu Şeker), 2- Faruk Türkmen (Tekirdağ), 3- Osman Dallı (Kırklareli Gençlik Spor).

76 kg; 1- Hüseyin Tekgöz (Alpullu Şeker), 2- Ferdi Çolak (Tekirdağ), 3- Fırat Giran (Kırklareli Gençlik ve Spor).

85 kg; 1- İsmail Paçalı (Alpullu Şeker), 2- Onur Çilingir (Tekirdağ), 3- Osman Sazak (Kırklareli Gençlik ve Spor).

85+100 kg; 1- Samet Seğmen (Alpullu Şeker), 2- Onur Furkan (Lüleburgaz Gençlik Spor), 3- Muhammed Özdede (Alpullu Şeker)