Güreş Milli Takımı Dereköy Gümrük Kapısı'ndan geçti

Güreş Milli takımı Varna'ya gitmek için Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı'ndan geçti.

Kırklareli'nden Antrenör A. Osman Kara ve Bayan güreşçiler; 2008'in dünya gençler şampiyonları; 55 Kg’da Emriye Musta ve 72 Kg'da Simge Yılmaz. Edirne'den İse ;Antrenör Habil Kara ve Bayan güreşçiler 51Kg'da Dilek Atakol ile 67 Kg'da ise Burcu Örskaya’da kafilede yer aldı. Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Güreş Milli Takımları Koordinatörü Ata Karataş Kafileye Kırklareli'ye kadar refakat etti.
Kafile'de idareci olarak; Ercan Ayyıldız, Hakem olarak Tülay Karayazı ve Fehmi Akyıldız gitti. Nikola Petrov Turnuvası'nda mücadele verecek Milli Takım kadrosunda şu sporcular bulunuyor: Antrenörler; Salih Bora ve Hakkı Başar, Masör mecnun Paşalı, Harun Bozoğlu, Onur Şensoy, Soner Sucu, Sezai  Şipal, Uğur Tüfenk, Vasıf Arzumanov, Osman Köse, Ramazan Şahin, Şeref Tüfenk, Ahmet Yıldırım, M. Sadin Bakır, Serkan Özden, Ahmet Taçyıldız, Y. Yılmaz Gül.
Dan Kolov Turnuvası'nda yer alacak sporcular ise şunlar: Antrenörler; Adem Bereket,Murat Atmaca.Masör Ahmet Çelik..  Erkekler: Hakan Parlar, Erhan Bakır, Mustafa Kartal, Muhammet Demir, , Serdal Çatal, Ömer Faruk Kalender, Serdar Böke, Fatih Yaşarlı, Yasin Kılıç, Mehmet Yeşil, Yasin Bolat. Bayanlar: Antrenörler; İsmail Kosukoğlu, A. Osman Kara ve Habil Kara. Emriye Musta, Zeynep Yıldırım, Leyla Metin, Burcu Örskaya, Simge Yılmaz, Süreya Sezer, Dilek Atakol.
Grekoromen Bulgaristan dönüşü kamapa girecek..Macaristan ve İran'da yapılacak turnuvalara katılacak milli takım kadroları 18-26 Şubat tarihleri arasında Sarıyer'deki tesislerde kampa girecek.  Sarıyer'deki Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kamp yapan milliler, akşam saatlerinde otobüsle Bulgaristan'a hareket edecek.
Nikola Petrov Turnuvası'nda mücadele verecek Greko-Romen Güreş Milli Takım kadrosunda şu sporcular bulunuyor: Harun Bozoğlu, Onur Şensoy, Soner Sucu, Sezai Şipal, Uğur Tüfenk, Vasıf Arzumanov, Osman Köse, Ramazan Şahin, Şeref Tüfenk, Ahmet Yıldırım, M. Sadin Bakır, Serkan Özden, Ahmet Taçyıldız, Y. Yılmaz Gül.
Dan Kolov Turnuvası'nda yer alacak Serbest ve Bayan sporcular ise şunlar: Erkekler: Hakan Parlar, Erhan Bakır, Mustafa Kartal, Muhammet Demir, Batuhan Demirçin, Serdal Çatal, Ömer Faruk Kalender, Serdar Böke, Fatih Yaşarlı, Yasin Kılıç, Mehmet Yeşil, Yasin Bolat. Bayanlar: Emriye Musta, Zeynep Yıldırım, Leyla Metin, Burcu Örskaya, Simge Yılmaz, Süreya Sezer, Dilek Atakol.
Bu arada, Macaristan ve İran'da yapılacak turnuvalara katılacak Milli Takım kadroları 18-26 Şubat tarihleri arasında Sarıyer'deki tesislerde kampa girecek. Serbest Milli Takım ise 19 Şubat-09 Mart 2009 tarihlerinde ikili kamp ve Minsk turnuvasına katılacaklar. (s)