Haberciler, Edirne'de habercilik atölyesinde

IPS İletişim Vakfı ve Hollanda'da faaliyet gösteren Press Now işbirliğiyle düzenlenen ''Edirne'de Habercilik Atölyesi'' çalışmalarına başladı.

     IPS İletişim Vakfı Projeler Sorumlusu Sema Çelebi, Balta Otel'de düzenlenen toplantının açılışında, Press Now'un Hollada'da da faaliyet gösteren, demokrasinin geliştirilebilmesi için bunun en önemli ayaklarından biri olan bağımsız medyayı destekleyen bir kuruluş olduğunu bildirdi.
     IPS İletişim Vakfının 1993 yılında iletişim kalkınma alalındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek amacıyla gazeteciler Nadire Mater ve Ertuğrul Kürkçü önderliğinde kurulduğunu anlatan Çelebi, kamu fonlarıyla hayata geçen bu proje kapsamında Türkiye'nin hemen her ilinde eğitim çalışmaları düzenlediklerini söyledi.
     Son iki yıldır ise Press Now'un desteğiyle Habercilik Atölyeleri ve Uluslararası İsveç Kalkınma Ajansı SİDA'nın desteğiyle iletişim fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik bir haftalık ''Okuldan Haber Odasına'' programını düzenlediklerini belirten Çelebi, şunları kaydetti:
     ''Şimdiye kadar düzenlediğimiz eğitim çalışmalarında akademisyenler ve gazeteciler tarafından yapılan sunumlar kitaplaştırıldı. IPS İletişim Vakfı yayınlarından 14 kitap çıktı.
     Bugüne kadar Press Now-IPS İletişim Vakfı işbirliğiyle Giresun, Elazığ, Antalya, Denizli, Kars ve Eskişehir'de bu habercilik atölyelerimizi Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan, fotoğraf eğitimcisi Yücel Tunca ve Hollada'dan eğitimci gazeteci Nico Haasbroek ile birlikte gerçekleştirdik.''
     Açılış konuşmasının ardından gazeteciler Haber Yazım Atölyesi, Habercilik ve Etik Atölyesi, Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi olarak üç gruba ayrıldı. Gazetecilere haber yazımı, fotoğraf çekimi gibi konularda bilgi verilecek.
     Toplantı yarın sertifika dağıtımı töreniyle sona erecek.