Haberimiz üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü domuz gribine yönelik bir toplantı düzenledi

Haberimiz üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü domuz gribine yönelik bir toplantı düzenledi

19 Ekim Pazartesi günü gazetemizde yayımlamış olduğumuz ‘Kırklareli domuz gribine hazır mı?’ başlıklı haberimizde, Il Sağlık Müdürlüğü’nün konuyla ilgili hiç bir toplantı düzenlemediğini yazmış ve vatandaşların Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak bir açıklama yapmasını istediklerini belirtmiştik. Bu haberimizin ardından dün, vatandaşların beklentilerine yönelik olarak bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Il Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak düzenlediği ve domuz gribi ve Hepatit A hastalıkları hakkında bilgilendirme yaptığı toplantı, saat 15:30’da Il Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Yapılan toplantıya Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Il Sağlık Müdür Yardımcısı Çiğdem Cerit, okul ve kurum müdürleri iştirak etti. Toplantıda, son zamanlarda ülke gündemini yakından ilgilendiren ‘domuz gribi’ vakaları hakkında halkı ve özellikle okul öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla konuşmalar yapıldı. Ilk konuşmayı Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser yaptı. Eser, “Son zamanlarda ülkemizin gündemine girmiş olan domuz gribi ve haklı olarak şüpheli durum haline gelen Hepatit A ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmasına karar verdik. Il Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak hazırladığımız bilgileri okul ve kurum müdürleri ile paylaşacağız. Önce bizler bilgileneceğiz ki, halkımızı ve okul velilerini de doğru bilgilendirelim. Bu konu hakkında okulların bünyesinde yapılması gerekenleri görüşeceğiz. Hijyen konusunda alınması gereken önlemleri belirleyeceğiz ve uygulamaya koyacağız” dedi.

Son zamanlarda halk arasında domuz gribi aşısının öğrencilere uygulanacağı hakkında söylentilerin ortaya çıktığını, fakat böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Eser, Il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerine henüz öyle bir karar gelmediğinin altını da çizmeyi unutmadı.

Yapılan kısa konuşmanın ardından Il Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çiğdem Cerit, salonda bulunanlara Hepatit A ve domuz gribi hakkında açıklamalar yaptı.

Cerit, slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında Hepatit A hastalığının nasıl bulaştığından, belirtilerinden, tedavisinden ve alınması gereken önlemlerden bahsetti. Özellikle okullarda alınması gereken önlemlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Cerit, bu konuda okul personelinin de duyarlı olmasını istedi.

Ayrıca Cerit, son zamanlarda ilimiz merkezinde Hepatit A salgını yaşandığını ve 40’a yakın Hepatit A vakası olduğunu belirterek, bunların tedavilerinin sürdüğünü ve tedavi süreleriyle yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Hepatit A hastalığı hakkında salondakileri bilgilendiren Cerit, ülke gündemini yakından ilgilendiren domuz gribi hakkında da bilgilendirmeler yaptı. Influenza yani, normal mevsimsel grip hastalığı ile domuz gribinin belirtilerinin aynı olduğunu belirten Cerit, hastalık belirtisi taşıyanların sağlık kontrolünden geçmelerinin gerektiğini dile getirdi.

Okul ve kurum müdürlerini bilgilendirmek amaçlı yapılan toplantıda, okullarda da öğrenci velileri ve öğrencilere bu konular hakkında doğru şekilde bilgilerin verilmesi istendi.