Hacı Adaylarına Uygulamalı Tavaf Eğitimi verildi

Malkara İlçe Müftülüğü tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, hac ibadetini nasıl yapacakları Kâbe maketi etrafında uygulamalı olarak gösterildi.



HABER MERKEZİ


Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler aracılığıyla Malkara Merkez Belde ve köylerden hacca gidecek 61 hacı adayına yönelik semineri Gaziömerbey Camisi'nde (Çarşı Cami) yapıldı.

24 Eylül 2010 Cuma günü Saat:10.00’da İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitime bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Hacı adaylarını çeşitli konularda bilgilendiren Malkara İlçe Müftüsü Mehmet Öz, Haccın farzlarından biri olan tavafın yapılışı, Tavaf Namazı ve duası, Safa, Merve tepeleri arasında say yaptırıldı. Pratik bilgiler verdikten sonra ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kâbe’nin nasıl tavaf edileceğini uygulamalı olarak gösterilirken hac ibadetinin çeşitleri ve niyetleri anlatıldı.

Hacı adayları, cami ortasına yerleştirilen Kâbe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Verilen eğitimden memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, verilen pratik ve uygulamalı eğitim sayesinde hac farizası esnasında yapılması gereken kuralları öğrendiklerini söyledi. Eğitimin faydalı olduğunu dile getiren hacı adayları şimdiden çok heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Ayrıca hacı adayları 23 Eylül 2010 Perşembe günü Tekirdağ müftülüğü tarafından il merkezinde verilen seminere katıldılar. Seminer sonunda hacı adaylarına Menenjit aşısı yapıldı. (m.y.)