Haftanın en karlı takımı Kırklarelispor

Haftanın en karlı takımı Kırklarelispor

Kırklareli Amatör Süper Lig'de son haftalara doğru yaklaşılırken, liderlik yarışı da nefes kesiyor. Pazar günü oynanan karşılaşmalarda Babaeskispor, Kırklareli Sanayispor deplasmanından 1 puanla dönerken, kendi evinde Vizespor'u mağlup eden Kırklarelispor haftanın en kazançlı takımı oldu.

Kırklareli Amatör Süper Lig'de heyecan devam ediyor. Ligin 13. haftasında birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. Liderlik yarışındaki takımlar arasında oynanan müsabakalar nefesleri keserken, kümede kalma mücadelesi veren ekiplerin karşılaşmasında ise gol sesi çıkmadı.

Lider, haftayı 1 puanla kapadı

Kırklareli Amatör Süper Lig lideri Babaeskispor, pazar günkü mücadelede Sanayispor'a konuk oldu. Kırklareli Atatürk Stadyumu toprak sahasında oynanan maç saat:14.00'da başladı. Yoğun yağış nedeniyle adeta çamur deryasına dönen sahadaki bu zorlu müsabakada Kırklareli bölgesinin başarılı hakemlerinden Mutlu Çırpan düdük çaldı. Ömer Şivka ve Cihan Koç'un da yardımcı hakemlik yaptığı karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Babaeskispor bir penaltı kazandı. Konuk ekibin forvet oyuncusu, Sanayispor savunmacısı Ufuk tarafından düşürülünce hakem Mutlu Çırpan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Ufuk da bir sarı kart gördü. Penaltı atışını gole çeviren Babaeskispor, karşılaşmanın hemen başında 1-0'lık üstünlüğü yakalarken, ilerleyen bölümlerde Sanayispor oyunda dengeyi kurdu.

Yenik duruma düştükten sonra rakip yarı alanda daha sık görülen Sanayispor, baskılı oyununun sonunda 20. dakikada Alperen'in ayağından bir gol bularak skora eşitlik getirdi.

Bu dakikadan sonra da oyundaki üstünlüğünü devam ettiren Sanayispor, Tahsin ve Sercan'la yakaladığı net fırsatlardan yararlanamayınca ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

Zorlu maçın ikinci yarısında ise konuk ekip Babaeskispor daha etkili görünen taraftı. Bu bölümde Sanayispor'u kendi yarı sahasına hapseden Babaeskispor, zaman zaman defansında verdiği açıklarla gol tehlikeleri de yaşadı. Lider Babaeskispor, üstünlük sayısını bulmak için gerçekleştirdiği ataklardan sonu alamayınca müsabaka 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Yeşil beyazlılar, Vizespor'u devirdi

Ligdeki liderlik yarışını yakından ilgilendiren diğer müsabakada ise Kırklarelispor, Vizespor'u konuk etti. Haftaya 25 puanla ikinci sırada giren Vizespor ile 16 puanla dördüncü sırada yer alan Kırklarelispor'un karşılaşmasını çok sayıda taraftar izledi. Takımlarına destek vermek amacıyla Vize'den otobüslerle Inece stadına gelen taraftarlar, tribünlerde büyük coşku oluştururken, bu zorlu maçta da Ilker Güneş, Raif Bıyıktaş ve Coşkun Kabil'den oluşan hakem üçlüsü görev yaptı. Kırklarelispor'un ilk yarıda bulduğu tek golle sona eren karşılaşmanın ardından Vizespor taraftarı tepkiliydi.

Taraftarlar maçın ardından, "Kırklareli Amatör Süper Ligi'nin 13. haftasında deplasmanda Kırklarelispor ile Inece stadın karşı karşıya gelen takımımız, futbol oynanması neredeyse imkansız bir sahada rakibine 1-0 mağlup oldu. 150 civarında Vizespor taraftarının Vize'den gelerek destek verdiği müsabakada yağan yağmur nedeniyle sahanın birçok yerinde su birikintileri oluşması, birçok yerinde ise saha çizgilerinin bile sular altında kalması, hatta yol tarafındaki kale önünde resmen göl oluşmasına rağmen bu maçın neden tatil edilmediği ise merak konusu. Hafta içinde erteleme maçında Babaeskispor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Kırklarelispor, Babaeski'li antrenörü ile birlikte adeta ölüm kalım maçına çıkmış gibiyken maçın hakemi de akıllarda soru işareti bıraktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında kalemize doğru etkili esen rüzgar ve su birikintileri neredeyse ilk yarı boyunca takımımızı kendi alanımıza hapsetti. Etkili 4-5 Kırklarelispor atağının birinde kalemizde golü görürken ilk yarı boyunca sadece Yasin ile bir net pozisyon bulabildik. 2. yarıda rüzgarı da arkamıza alarak 4-5 net pozisyon bulmamıza rağmen golü bulamadık. Yasi'nin kullandığı bir korner vuruşunda topumuzun direkten ise dönmesi tek kelime ile bir şansızlıktı. Bu sonuçla puan durumunda 1 maç eksiğimiz ile Babaeskispor'un 2 puan gerisinde 2.'liğe indik" diye konuştular.

Pınarhisarspor istediğini alamadı

Ligin 7. sırasındaki Pınarhisarspor, bu hafta kendi sahasında 6. sıradaki Evrenspor'u ağırladı. Pınarhisar çim sahasında saat:14.00'da başlayan karşılaşmada Levent Bedir düdük çalarken, Serkan Kalpakçı ve Onur Saksan da onun yardımcılıklarını yaptılar. Karşılıklı ataklarla geçen müsabakada kıran kırana bir mücadele yaşanırken, 90 dakikanın sonunda taraflar sahadan 1-1'lik sonuç ve 1'er puanla ayrıldılar.

Taraftar gol izleyemedi

Kırklareli Amatör Süper Ligi'nin son sırasındaki Karşıyaka Gençlikspor, pazar günkü maçta Ahmetbey Güvenspor'a konuk oldu. Saat:14.15'te başlayan müsabakada Hasan Erim, Engin Çetin ve Gürkan Horuz'dan oluşan hakem üçlüsü görev yaparken, müsabaka golsüz sonuçlandı. Her iki taraf da bu sonuçtan pek hoşnut olmazken, Karşıyaka Gençlikspor 7 puanla son sırada kaldı, Ahmetbey Güvenspor ise 9 puanla 8. sırada yer aldı.