Hakan Büyükdere'den" Hayatı Daha İyi Anlamaya Yardım Eden Sözler" konulu konferans

Hakan Büyükdere'den' Hayatı Daha İyi Anlamaya Yardım Eden Sözler' konulu konferans

45. Kütüphane Haftası’nın ikinci günü nedeniyle Kırklareli Il halk Kütüphanesi Konferans salonunda saat 14:00’da Atatürk Anadolu Lisesi Din Bilgisi Öğretmeni eğitimci yazar Hakan Büyük Dere’nin derlemiş olduğu “Hayatı daha iyi anlamaya yardım eden sözler” müzik ve slayt gösterilerisi eşiliğinde izleyicilerin görseline sunuldu.

 Hakan Büyükdere Sunumunda; dünyada hala sözleriyle yaptıklarıyla birşekilde aramızda yaşayan yaklaşık 110 çok önemli insanların sözlerinin dışında: Türk, Amerikan, Rusya, Afrika, Çin, Japon, Hindistan gibi ülkelerin atasözlerinden ve 12 tane anonim sözün dışında 14 farklı kitaptan hazırladığım bu sunumun; insanların hayatında etki bırakmasını ve olumlu yönde değiştirmesini dilerken, Yaşamlarında bir soru işareti bırakmasını umduğunu söylerek sözlerini tamamladı. 28 Ocak 1964 yılında Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde dünyaya geldi. Ilkokulu Poyralı’da, orta okulu da Pınarhisar ilçesinde bitirdikten sonra lise öğrenimine önce Edirne Erkek Öğretmen Lisesi’nde başladı; ve 1980 yılında Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu.

1980 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında öğretmenlik mesleğine Artvin’in Ardanuç ilçesinde başladı ve daha sonra 1992 yılında doğum yeri olan Kırklareli’de öğretmenlik görevi ile devam etti.

1996’dan bu yana Atatürk Anadolu Lisesi’nde mesleğini sürdürmektedir.

1-) Hayatınızı Değiştirecek Öyküler 1 Neden Yayınları 2004

2-) Hayatınızı Değiştirecek Öyküler 2 Neden Yayınları 2005

3-) Hayatınızı Değiştirecek Öyküler 3 Neden Yayınları 2006

4-) Mevlana’dan Altın Öyküler Kozmik Yayınları 2005

5 - Özür Dilerim Anne Neden Yayınları 2005

6 - Mezarcı (Özgün Öykü) Neden Yayınları 2006

Isimli yayınlanmış eserleri var. Halen üzerinde çalıştığı - Tiyatro oyunları - özgün hikayeleri ve şiirleri var. Basıma hazır iki kitabı da yayın evinde sırasını beklemektedir. Evli; Ayşe ve Büşra isimli iki kızı var.

Eğitimci Yazar Hakan Büyükdere’nin şiir denemeleri devam etmektedir. Bunlardan yayınlananlarıda mevcuttur. Yani şairlik yanıda gündeme gelmektedir.

Hakan Büyük Dere’nin hazırlamış olduğu slayt gösterisinin içeriğinde; Acı, akıl, sevgi, başarı, yenilgi, kin, öfke, eylem, görüntü, bilgelik, erteleme, af, dedikodu, dostluk arkadaşlık, bencilllik, anne, incinmek ve incitmek, hoşgörü, inancın yeri, güzellik gibi hayatımızı etkileyen, yaşadığımız şeyler, umutlarımız, korkularımız, sevinçlerimiz , hırslarımız vardı.

Izleyicileri Kırklarelin’deki lise 2. ve 3. sınıfların öğretmen ve öğrencilerinden oluşan etkinliği bütün öğretmen ve öğrenciler büyük bir dikkatle sonuna kadar izlediler. Proğram yaklaşık 1:15 dakika sürdü. Proğramın sonunda  Atatürk Anadolu Lisesi Din Bilgisi Öğretmeni eğitimci yazar Hakan Büyükdere izleyenlere “Sabırlı katılımlarından dolayı teşekkür ederek, umarım aklınızda kalan bir söz hayatınızı olumlu, güzel bir yönde etkiler” diyerek proğramı sonlandırdı.

Daha sonra Kırklareli Il Halk Kütüphanesi müdür v. Serap Hilal Sıcak Hakan Büyükdere’ye Kütüphane haftası kapsamında yapılan etkinliklere katkılarında dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Kırklareli Il Halk Kütüphanesin’de mevcut olan kitapların kayıt altına alındığını internet ortamında www.ekutuphane.org  adresinden takip edilip, ön ayırtma yapılabileceğini tüm kitap severlere duyurdu.