Hakemler Ekim ayı seminerinde bir araya geldiler

Hakemler Ekim ayı seminerinde bir araya geldiler

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu, Eğitim Planlama Araştırma Komisyonu'nca, Kırklareli Klasman, Il Futbol Hakem ve Gözlemcilerine 2009-2010 Futbol Sezonu Ekim ayı Eğitim semineri verildi.

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yahya Arıkan Konferans Salonu'nda düzenlenen iki bölümden oluşan semineri slâyt gösteri eşliğinde TFF, MHK, 1.Bölge Eğitimcisi Ali Akdemir sundu.

Program gereğince yapılan yoklamadan sonra, Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Sezai Akcan, Hakem ve Gözlemcilere yeni sezonun bölgemiz spor camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen seminere, Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Sezai Akcan, Başkan Vekili Oğuz Pehlivan, Hakem Atama Sorumlusu Ahmet Çetin, Gözlemci Atama Sorumlusu Nemci Altıntaş ve Raportör Haşim Pazar'ın yanı sıra, 3 Klasman Hakemi, 32 Il Hakemi ve 2 Klasman Gözlemcisi ve 21 Il Gözlemcisi katıldı.

Yaklaşık iki saate yakın süren ve üç ana konu başlığında sunulan seminerde, TFF, MHK, 1.Bölge Eğitimcisi Ali Akdemir, Hakem ve Gözlemcilere, Ceza alanı içinde ki hayati kararlar ve takım çalışması, Konsantrasyon-farkındalık ve itirazlar ve de aldatma konularını işledi.

Gözlemcinin bir maçta ata bulucu olmadığını belirten Akdemir, ayrıca Gözlemcilere, Hakem gözlemenin üç adımı, Hakem ve Gözlemcilerin maçtan önce ve maçtan sonra, birlikteliği hakkında yapılması gereken uygulamalarda ki oyun kuralları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.