Hakemler sahaya indi

Hakemler sahaya indi

Bu kez düdük çalan değil, gol atan, faul yapan hatta itiraz eden oldular. Futbol hakemleri halı saha maçında stres atarark, bundan sonraki haftalar için moral depoladılar. Kıran kırana bir mücadele sergileyen hakemler, maç içindeki hareketleriyle futbolculara taş çıkarttılar.

Kırklareli bölgesinin futbol hakemleri, önceki gece halı saha müsabakası için bir araya geldiler.

2008-2009 futbol sezonunun başından itibaren görev aldıkları müsabakalarda başarılı performanslar sergileyen ve futbol otoritelerinin de olumlu tepkilerini alan il hakemlerimiz, halı saha maçındaki mücadeleleriyle ne denli yetenekleri olduklarını kanıtladılar.

Kırklareli İl Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran, Ikinci Başkan Mehmet Ali Çetin ve Hakem Atama Sorumlusu Alper Dinçer’in de izlediği müsabakada Kırklareli bölgesinin merkez ilçede yaşayan hakemleri Lüleburgaz takımına karşı mücadele etti.

Klasman hakemlerimizden İlker Güneş’in de forma giydiği müsabakaya merkez ilçe hakemleri hızlı başladı. Ev sahibi ekibin ilk golünü tecrübeli hakemlerimizden Ahmet Emre Babat kaydetti. Bu golün ardından toparlanan Lüleburgaz hakemleri, maçta önce dengeyi sağladılar ardından İlker Güneş’in golüyle 2-1 öne geçtiler. Ilk yarı karşılıklı gollerle 3-3 sona ererken, müsabakanın ikinci yarısına Lüleburgaz takımı iki değişiklikle başladı. Taze kuvvetlerin oyuna girmesinin ardından orta saha hakimiyetini eline alan Lüleburgazlı hakemler, ardarda goller bularak skoru 6-3’e getirdiler. Özellikle Ufuk Solmaz’ın etkili oyunuyla skora giden Lüleburgaz ekibinde Okan Kurt da defastaki başarılı performansıyla dikkat çekti.

Farkın açılmasından sonra Kırklareli ekibinin defans oyuncusu Ömer Şivka ataklara daha sık katılmaya başlayınca Lüleburgazlı hakemler savunmada zor anlar yaşadı.

Takım arkadaşlarını ateşleyen Ömer Şivka, katıldığı ataklarda takımına ardarda iki gol kazandırınca maçtaki skor 6-5’e geldi.

Son dakikaları tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçen müsabakada, Kırklareli ekibi son dakikalarda kalesinde bir gol daha gördü ve Lüleburgazlı hakemler sahadan 7-5’lik galibiyetle ayrıldılar.

Müsabakanın ardından birbirlerini kutlayan hakemlerimiz, sporda dostluğun ne denli önemli olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldular. Sahadaki kıran kırana mücadelenin ardından soyunma odalarına sarmaş dolaş giden hakemler, kendileri için hazırlanan kuru pastaların tadına bakmayı da ihmal etmediler.

Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran da bu organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hakemlerimiz arasındaki birlik ve beraberliği artıracak etkinliklere ağırlık verdik. Bu akşamki halı saha maçı da bu etkinliklerimize güzel bir örnek oldu. Hakemlerimiz müsabakada hem stres attılar hem de birbirleriyle daha yakından tanışma fırsatı buldular. Bu akşam merkez ilçedeki hakemlerimizin daveti üzerine Kırklareli’ne geldik. Önümüzdeki günlerde de Lüleburgaz’da bir müsabaka düzenleyerek, Kırklarelili hakemlerimizi ilçemize davet edeceğiz” dedi.

Kırklareli Il Hakem Kurulu Ikinci Başkanı Mehmet Ali Çetin de bu organizasyonun hakemlerin birlik ve beraberliğine büyük katkı sağladığını söyledi.

Hakem Atama Sorumlusu Alper Dinçer ise sezon başından bu yana başarılı bir performans ortaya koyan hakemleri kutlayarak, “Bu akşam yapılan halı saha maçı, hakemlerimiz arasındaki dostluğun artmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu maçın rövanşı Lüleburgaz’da oynanacak. O müsabakanın da oldukça çekişmeli geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.