Halebak'ın gerginliği sona erdi

CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Emin Halebak, önceki gün Belediye Meclis üyesi adayları listesini gördükten sonra ' kendilerine başka belediye başkan adayı arasınlar' diyerek parti binasını terk etmişti. Konu ile görüştüğümüz Başkan Halebak, 'görevime devam ediyorum, istifa etmedim ve etmeyeceğim. Çünkü bu iş kişisel bir iş değildir, partimi ve Lülebugaz'ı düşünmek zorundayım' dedi.

*“Tepkim Listeye değil değişikliklere idi”

Belediye Başkanı Emin Halebak, tepkisinin Listeye değil listede yer alan değişikliklere olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyesi aday listesinin Lüleburgaz’da ki en iyi liste olduğunu belirten Halebak, “ Belediye Meclis Üyesi adaylığı için 33 başvuru yapıldı. Adaylık için başvuruda bulunan 33 arkadaşımızda birbirinden değerli kişilerdir. Biz iyinin içinden seçim yapmak zorundaydık ve seçim yaparken oldukça zorlandık. Buna rağmen listemiz şu anda Lüleburgaz’ın en iyi listesidir.” dedi.

*“Adayların ön seçim ile belirlenmesini istiyorduk”

Konu ile ilgili görüşmeye gittiğimiz sırada Belediye eski Belediye CHP Belediye  Meclis üyesi Necdet Suyolcu, Belediye Meclis aday adayı  Yusuf Pişkinoğlu, Halen CHP Belediye Meclis üyesi olan Cem Gürer ve Ali Üstünel ile toplantı halinde olan Halebak, aday belirlemesinin ön seçim ile olması görüşünde olduklarını söylediler. Meclis üyesi adayı Yusuf Pişkinoğlu, “ Adaylar ön seçim ile belirlenmeliydi. Ön seçim olmadığı için beklentilerin tümünü karşılayamadık. Meclis üyesi adaylarını belirleme sırasında her partide sorunlar yaşanıyor. Bizim partimizde de yaşandı. Ama sorun büyük bir sorun değildir ve kendi içimizde sorunumuzu halledebiliriz” dedi.
Başkan Halebak ise, “ Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin savunucusu bir partidir ve biz seçimimizi o yüzden bu yönde yaptık.  Belediye Meclis Üyesi Adayları da ön seçim ile demokratik olarak seçilseydi hiçbir sorun yaşanmazdı. Lüleburgaz demokrasinin en iyi yaşandığı yerlerden biridir ve Partimizin de böyle bir yöntem ile adaylarını belirlemesini isterdik” dedi.

*“Listede bazı değişiklikler olduğu için Halebak Tepki gösterdi”

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Zeki Akın’a da Başkan Emin Halebak’ın önceki Gün parti binasında listelere verdiği tepkisini sorduğumuzda, “Başkan’ın tepkisi sadece bir kişinin yeri ile ilgili değişiklikten dolayıdır. Listenin yüzde 99’unda sorun yoktur. Her partide böyle tepkiler yaşanır” cevabını aldık. İlçe Başkanı Zeki Akın’a başkan halebak kime tepki verdi diye sorduğumuzda ise, Belediye Meclis üyesi adayı Av.İsmail Yurdatapan’ın 18. sıradan 10. sıraya alınmış olmasından kaynaklandığını söyledi. Haberin yayına verildiği sırada edindiğimiz bilgilere göre önceki gün İlçe Seçim Kuruluna verilen listeden 8 aday adayının istifa ettiğini öğrendik. Öte yandan, kamuoyu; Halebak’ın gösterdiği sert tepkiden bir gün sonra, “Partimi ve Lüleburgaz’ı düşünmek zorundayım” açıklamasıyla hiç bir şey olmamış gibi davranmasına bir anlam veremedi.
CHP’de sorun halledilmiş gibi görünse de, gelecek günlerde neler yaşanacağını kamuoyu merak ediyor. (sk-gk)