Halk Eğitim Merkezi salonunun eğitime yönelik faaliyetleri ücretsiz olacak mı?

Halk Eğitim Merkezi salonunun eğitime yönelik faaliyetleri ücretsiz olacak mı?

Kırklareli Merkez İl Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit başkanlığında 24 Nisan 2009 Cuma günü saat 14.00'te Il Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda komisyon üyelerinin katılımı ile ilgili gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Toplantıya; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Cambazoğlu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Tarım Il Müdürü Murat Yıldız, Il Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin, Il Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak, Türkiye Iş Kurumu Kırklareli Il Müdürü Hasan Aksoy, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, daire müdürleri, şube müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit toplantı üyelerine hoş geldiniz diyerek toplantıyı açtı. Ecevit, konuşmasında, Halk Eğitimi Merkezi kurslarına katılan kursiyerlerin kendilerini geliştirerek günün şartlarına göre, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, yaşam boyu öğrenme süresince ihtiyaç duyulan çeşitli kursların planlama çerçevesinde kurumların talepleri doğrultusunda açıldığını söyledi. Ecevit daha sonra, ilimizde açılacak olan stant ile ilgili komisyon üyelerine bilgiler verdi.

İl Milli Eğitini Müdürü Halil Ecevit, gündemin ikinci maddesi gereği önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesinde, insanların sağlığı ve beslenmesi ile birebir bağlantılı olarak Vali Faik Üstün İlköğretim Okulunda sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verildiğini, aslında bütün okullarımızda imkanlar ölçüsünde verilmesi gerektiğini söyledi. Ilimiz Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde beslenme ile ilgili yöresel yemekler kursu açıldığını da kaydeden Ecevit, bunun yanında Halk Eğitim Merkezleri’nce açılan kurslarda yapılan ürünlerin değerlendirilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti. Ecevit, bu kapsamda ilimiz ve ilçelerimizdeki Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda yapılan ürünlerin Belediye Başkanlığınca tahsis edilen Cumhuriyet meydanında 3x3 ebatlarında bir stant yeri yapıldığını ve kısa bir süre önce bu stantın açıldığını söyledi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal ise; Merkez Ilçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce açılan kursların yanında seminer, panel, konferans gibi etkinliklerin arttırıldığını, bundan sonraki dönemde de planlama doğrultusunda çalışmalar yapılacağını ve önceki toplantıda alınan karar gereğince Fotoğrafçılık kursu açılması için etkin duyurular yapılması gerektiğini söyledi.

Dilek ve Önerilerde söz alan Il Emniyet Müdürü Behzat Cambazoğlu; Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünce açılan Osmanlıca kursu için kurs yerinin fiziki imkanlarının daha iyi olmasının yararlı olacağını söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkam Rafet Seçkin ise; Mesleki ve Teknik Eğitim Okul/kurumlar arası proje bölge yarışmasında alınan derecelerden dolayı teşekkür etti. Seçkin, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun salonu için derneklere Eğitime yönelik faaliyetlerin ücretsiz olmasını talep etti.

Bu bağlamda Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit; Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü salonunun eğitime yönelik faaliyetlerinin ücretsiz olması için sayın valimize teklif götüreceğini söyledi. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş Müdürlüğümüz Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezince açılan kurslar konusunda koordine içinde olduklarını ifade etti.

Il Milli Eğitim Müdürü Ecevit, gündem ile ilgili görüşülecek başka konu olmadığından, toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

Sonuç olarak toplantıda alınan kararlar şöyle;

1- Ekim 2008’de yapılan toplantıda planlanan çalışmaların planlandığı gibi yürütülmesine

2- Fotoğrafçılık kursunun açılması için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince daha etkin duyuru yapılmasına karar alındı.