Halk pazarında dolaşırken, cüzdanınıza sahip çıkın

Halk pazarında dolaşırken, cüzdanınıza sahip çıkın

Geçtiğimiz Çarşamba günü kurulan halk pazarında yaşanan hırsızlık olayları, vatandaşı daha da tedbirli olmaya yönlendiriyor. Öyle ki yankesiciler güpegündüz, kalabalığın ortasında alışverişe çıkan vatandaşın omzuna asılı çantasından, cüzdanını çalabiliyorlar. Edinilen bilgiye göre 30 Eylül Çarşamba günü, ilimiz halk pazarında bu şekilde tam dört vaka gerçekleşti.  Kırklareli’ne hiç de yakışmayan bu hırsızlık olayları şöyle gerçekleşiyor; Alışveriş yapan hanımlar, tezgah başında satıcı ile konuşurken veya sebze-meyve seçerken, birden oluşan kalabalığın yarattığı kargaşa esnasında, omuzlarına asılı çantalarının karıştırıldığını fark etmiyorlar. Bu durumu fırsat bilen yankesiciler çanta içerisinde cüzdanı çalıyor ve içerisindeki parayı gasp edip, cüzdanı bir kenara atıyorlar.

İlimiz Emniyet birimleri konu ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirtirken, vatandaşları da tedbirli olma konusunda uyarıyorlar. Buna göre;

Mümkünse cüzdan yerine paranızı cebinizde taşıyın. Çantanızı mutlaka her zaman kapalı tutun. Özellikle uzun askılı çantalarınızı takarken, çantanız arkanızda değil, önünüzde duracak şekilde omzunuza asın. Böylece çantanızı görmeniz her daim mümkün olur.

 

Özetle; Halk pazarında dolaşırken, cüzdanınıza sahip çıkın!