Halkbank'la rahat bir nefes alın

Halkbank kredi borçlarını ödeyemediği için haklarında yasal takip başlayan borçluları uygun faiz oranları ve uzun vade seçenekleri sunan yeni bir Borç Yapılandırma Programı başlattı. Bu konuyla ilgili bize bilgiler veren Halk Bank Babaeski Şubesi Müdürü Nurcan Saitoğlu ile bir röportaj gerçekleştirerek programın avantajlarını sorduk.

Halkbank’tan aldıkları kredilerin geri ödemesinde sorun yaşayan ve kredi borçları takip hesaplarına aktarılan firmalar ile bireysel müşteriler bu programdan faydalanabiliyor.
Takip hesaplarındaki krediler yeniden yapılandırılırken borç tespiti bugünkü faiz oranlarından yapılıyor. Borcunu en geç 3 ay içerisinde peşin ödemek isteyenlere ise ek faiz indirimi fırsatı sunuluyor.
Borç Yapılandırma Programı kapsamında bugünkü faiz oranları üzerinden yeniden yapılandırılacak kredi borçlarına 60 aya (konut kredisi borçlarında 120 aya) varan vadeler uygulanacak. Borcunu en geç 3 ay içerisinde peşin ödemek isteyenlere ise ek faiz indirimi fırsatı sunulacak. Programdan yararlanmak isteyen firmalar ve bireysel müşterilerin (kredi kartı, konut, taşıt, tüketici kredisi borçları) başvuruları 1 Nisan -1 Temmuz 2009 tarihleri arasında kabul edilecek.
Konuyla ilgili Halk Bank Babaeski Şubesi Müdürü Nurcan Saitoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

*Borç Yapılandırma Programı nedir?
Borç yapılandırma Programı, Halkbank'tan kullandığı kredileri sorunlu hale gelen firmalar ile bireysel müşterilerin borçlarının tasfiye esaslarını belirleyen programdır.

*Borç Yapılandırma Programının amacı nedir?
Bankamıza olan borçlarının ödeyemeyip, mali sıkıntıya düşen ancak borçlarını ödeme niyetinde olan müşterilerinin temerrüt faizi yerine daha cazip faiz oranları ve uzun vade ile borçlarını ödeyebilir hale gelmelerini ve rahat bir nefes almalarının sağlamaktır.

*Borç Yapılandırma Programından kimler yararlanabilir?
Program kredileri sorunlu hale gelmiş tüm ticari, KOBİ, esnaf, tüketici, konut ve diğer kredileri ile kredi kartı müşterilerini kapsamaktadır.

*Borç Yapılandırma Programının avantajları nelerdir?
- Temerrüt faizi yerine Banka cari faiz oranı ile borç tespitine,
- Ödeme dönemi boyunca yine Bankamız cari faiz oranı uygulanmasına,
- Borcun defaten kapatılması halinde hesaplanan faiz tutuarından ilave indirim yapmaya,
- Borçlunun ödeme gücüne bağlı olarak 60 aya kadar ödeme vadesi tanımaya imkan sağlamaktadır.

*Program hangi dönemde takip hesaplarına aktarılan borçları kapsamaktadır?
Uygulama dönem ayrımı olmadan sorunlu hale gelmiş tüm borçluları kapsamaktadır.

*Borç yapılandırma Programının uygulama süresi nekadardır?
Uygulamadan yararlanmak için 01/04/2009 - 01/07/2009 tarihleri arasında başvuru yapılması gerekmektedir.

*Programdan yararlanmak isteyenler ne yapmalıdır?
Borç Yapılandırma Programından yararlanmak isteyen müşterilerin kredi kullandıkları şubelere müracaat etmeleri gerekmektedir.