Hamdi Helvacıoğlu I.Ö.O öğrencileri, İstiklal Marşımızı en iyi şekilde okumak için yarıştı

Hamdi Helvacıoğlu I.Ö.O öğrencileri, İstiklal Marşımızı en iyi şekilde okumak için yarıştı

İstiklal Marşımızın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri çerçevesinde Hamdi Helvecıoğlu İlköğretim Okulu 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen ‘Istiklal Marşı’ okuma yarışması renkli görüntülere sahne oldu.  

Il Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda, 13 Mart Cuma günü sabah 09: 30’da öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatının okunması ile başlayan yarışmada, her sınıftan toplamda 9 öğrenci Istiklal Marşımızı okudu. Istiklal Marşı okuma yarışmasına Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de tam kadro katılarak yarışmadaki öğrencilere destek verdiler.

Yarışmada önlükle Istiklal Marşımızı okuyan öğrencilerin yanı sıra yöresel kıyafet giyen yarışmacı öğrenciler de beğeni topladı. Istiklal Marşı yarışmasının jüri üyeliğini yine aynı okuldan Müdür Yardımcısı Mehmet Altıntaş, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Emine Bekar, Ali Rıza Uğurlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Birol Inan üstlendi. Her sınıftan 3’er öğrenciden toplamda 9 öğrencinin okuduğu marşımızın ardından, jüri tarafından kazananların belirlenmesine geçildi. Kazananların belirlenmesi esnasında, günün anlam ve önemine dair bir slayt yapılarak, sinevizyon gösterisi ile katılımcılara sunuldu.

Jüri tarafından daha sonra kazanan öğrencilerin açıklanmasına geçildi. Belirlenen sonuçlar ile 3. sınıflar birincisi Pınar Doğa Çelebi, 4. sınıflar birincisi Sıla Tolun ve 5. sınıflar birincisinin de Esin Tekin olduğu açıklandı. Kazanan öğrencilere Okul Müdürü Mehmet Kızılay tarafından küçük çaplı hediyeler takdim edildi.  Kızılay’ın öğrencilere ödüllerinin takdim etmelerinin ardından Okul Aile Birliği Başkanı Birol Inan’da yarışmada dereceye giren öğrencilere, Şair Mehmet Akif Ersoy’un tüm şiirlerinin yer aldığı ‘Safahat’ adlı kitabını hediye ederek öğrencileri tebrik etti. Yapılan küçük çaplı ödül töreninin ardından program sona erdi.