Hangi mahalle kime oy verdi?

Hangi mahalle kime oy verdi?

29 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, Kırklareli tercini CHP’den yana kullanarak “Cavit Çağlayan ile 5 yıl daha” demeye karar verdi. Mahalleler arasındaki oy dağılımına da baktığımız zaman, CHP’nin üstünlüğü önemli ölçüde göze çarpıyor.

Buna göre, en büyük mahallelerimiz olan Karakaş ve Karacaibrahim Mahallelerimizdeki nüfus yoğunluğunu bir kenara koyarsak, diğer mahalleler arasında CHP en yüksek oyunu Bademlik Mahallesi’nde (1511 oy) en düşük oyunu ise Doğu ve Karahıdır Mahallelerimiz’deki nüfus azlığını bir kenara koyarak, Akalar Mahallesi’nde (932) aldı. Bu doğrultuda AKP en yüksek oyunu Yayla Mahallesi’nde (1557), en düşük oyunu ise; Cumhuriyet Mahallesi’nde (543 oy) aldı.

Işte gerçekleşen seçimlerde ilk üçe giren partilerimizin (CHP, AKP ve MHP) mahallelere göre oy dağılımları; 

Akalar Mahallesi;

Istatistiklere göre Akalar Mahallesi tercihini Cengiz Bağdan’dan yana kullandı. CHP, mahallede 932 oy almasına karşın, AKP toplam; 1210 oy aldı. MHP ise rakiplerinin bu yüksek oy oranlarına karşı, sadece 169 oy alabildi.

Bademlik Mahallesi;

Bademlik mahallesi ise “CHP” dedi. Verilere göre; CHP mahalleden, toplam 1511 oy alırken, AKP; 1012 oyda kaldı. MHP Belediye Başkan adayı Reha Oras ise Bademlik mahallesi’nden 302 oy topladı.

Cumhuriyet Mahallesi;

Cumhuriyet Mahallesi, nufüs oranına göre; AKP’nin en düşük oy topladığı mahalle oldu. Öyle ki; CHP bu mahalleden, 1437 oy toplarken, AKP sadece 543 oy alabildi. MHP ise Cumhuriyet Mahallesi’nden 227 oy aldı.

Demirtaş Mahallesi;

Demirtaş Mahallesi de “Cavit Çağlayan” diyen mahalleler arasında yer alıyor. Buna göre CHP bu mahallede 1192 oy aldı. AKP ise, 747 oy alarak ikinci sırada yer aldı. MHP Demirtaş Mahallesi’nden toplam 266 oy toplayabildi.

Doğu Mahallesi;

Ilimizde nüfusu en düşük mahalleler arasında yer alan Doğu Mahallesi’nde, oldukça ilginç bir tablo ortaya çıktı. Öyle ki CHP, en yakın takipçisi AKP’den tam 3 oy farkla mahallede Belediye Başkanlığı için en çok oy alan parti oldu. Buna göre, Doğu Mahallesi’nde; CHP; 463, AKP;460 ve MHP; 127 oy aldı.

Istasyon Mahallesi;

Istasyon Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız da “CHP” dedi. Buna göre CHP, mahalleden 1399 oy toplarken, AKP; 781 oy alabildi. MHP ise; Istasyon Mahallesi’ndeki seçmenlerden 304 oy toplayabildi.

Karacaibrahim Mahallesi;

Kırklareli’nin en büyük mahallelerinden biri olan Karacaibrahim Mahallesi de tercihini CHP’den yana kullandı. CHP bu kalabalık mahalleden 3014 oy topladı. AKP ise, 1760 oy alarak ikinci sıraya yerleşti. MHP ise 593 oy aldı.

Karahıdır Mahallesi;

Kırklareli’mizin bu küçük ve şirin mahallesi de “CHP” diyerek, oylarını Cavit Çağlayan’dan yana kullandı. Çağlayan Karahıdırlılar’dan toplam 615 oy alırken, AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, 422 oy topladı. MHP adayı Oras ise Karahıdır’dan 107 oy alabildi.

Karakaş Mahallesi;

Kırklareli’nin en büyük ve en kalabalık mahallesinde ise tüm partiler, doğal olarak en yüksek oylarını aldılar. Bu mahallede de CHP üstünlüğünü gösterdi. Karakaş Mahallesi sakinleri; CHP’ye; 4639, AKP’ye 2206 ve MHP’ye; 942 oy verdiler.

Kocahıdır Mahallesi;

Kocahıdır Mahallesi’nde ise en yüksek oy alan partinin başını AKP çekti. AKP mahalleden 1127 oy alırken, en yakın rakibi CHP; 947 oy alabildi. MHP ise Kocahıdır Mahallesi’nden 172 oy alabildi.

Pınar Mahallesi;

Pınar Mahallesi’nde de küçük bir farkla AKP’nin üstünlüğü dikkatleri çekti. AKP, mahalle sakinlerinden 1230 oy alırken, CHP; 1129, MHP ise; 225 oy aldı.

Yayla Mahallesi;

Yayla Mahallesi’nde de en yüksek oyu AKP aldı. AKP seçimlerde Yayla Mahallesi’nden 1557 oy alırken, CHP buradan; 1035, MHP ise; 185 oy alabildi.