"Hanımlara önem vermeyen toplumların ilerlemesi mümkün değildir"

Hz. Muhammed ((S.A.V)'nin dünyaya teşrifi dolayısıyla kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası'nın bu yıl ki ana teması 'Aile'. Kırklareli İl Müftüsü yaptığı açıklamasında ailenin en önemli ferdinin Hanımlar olduğunu belirterek, hanımlara önem vermeyen milletlerin yükselmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Hz. Muhammed ((S.A.V)’nin dünyaya teşrifi dolayısıyla kutlanan “Kutlu Doğum Haftası”nın bu yıl ki ana temasını “Aile” oluşturuyor. Kutlamalar kapsamında Kırklareli İl Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikler kapsamında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsa Saim ailenin en önemli fertlerinden olan hanımlara önem vermeyen milletlerin ilerlemesinin mümkün olmadığını belirterek şunları kaydetti: 
“Eşlerinizi de hayatın içerisine katınız. Hanımsız hayatı idame ettirmemiz mümkün değil. Hanımsız dini hayatı iyiye götürmemiz, ahlakı yaymamız mümkün değildir. Anne ailenin her şeyidir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) anneye çok büyük önem vermiştir. Ama Sevgili peygamberimizden sonra İslam Dünyası maalesef onun verdiği önemi terk etmiş. Peygamber efendimiz bir kere her hafta düzenli olarak tabiri caizse onlara ders vermiştir. Onları okutmuş, her hafta onlarla sohbet etmiş ve sordukları soruları cevaplamıştır. Devlet Başkanı seçileceği zaman onların oylarını almış. Kadınlarımız çok önemlidir. Ailenin, çocuklarımızın terbiyecisidir.
Hanımlarımız çok önemli. Kadınlarımız bizlere nispetle şefkat ve merhamet kaynağıdırlar. Bir kendimizin sinirlendiğimiz anı, öteye beriye saldırdığımız anı düşünün, bir de annenizi düşünün bakalım. Anneniz bu zamana kadar sizin gibi veya babanız gibi sinirlendi veya gazaplandı. Annenizin sizin veya babanızın öfkelendiği kadar öfkelendiğini görmemişsinizdir.
Musa Aleyhiselam Nuru almak için Tura çıkıyor. Kavmini kardeşi Harun Aleyhisselama teslim ediyor. Dönüşünde bir de bakıyor kavmi ineğe tapıyor. Buna çok öfkeleniyor. Kardeşinin saçını sakalını yolmaya çalışıyor. Harun Aleyhisselam Musa Aleyhisselamın gazabını dindirmek için şefkat ve merhamet kaynağı olan annesini hatırlatarak Musa Aleyhisselamın öfkesini ve gazabını dindiriyor.
Dolayısıyla hanımlarımızı dini hayatın içerisine sokmadan eksik kalır, yanlış kalırız. Onlar çok önemlidir, onlara önem vermeyen toplumların da ilerlemesi mümkün değildir. Çünkü erkeğin gücü, kuvveti, cesareti var ama birçok işi yapabiliyor ama çok önemli bir işi yapamıyor. Neslimizi devam ettiremiyor. Neslimizi devam ettiren hanımlarımız. Onlar bütün nesli karınlarında, koyunlarında, ellerinde, kucaklarında taşıyorlar ve ölünceye kadar da sevgisini gönüllerinde taşıyorlar. Erkeklerin ise böyle bir kabiliyeti yok.”