"Hasan Öztürk ile Şairane Ezgiler" 10 Mayıs'ta annelere özel

'Hasan Öztürk ile Şairane Ezgiler' 10 Mayıs'ta annelere özel

Rumeli TV'de Perşembe geceleri saat 20.00 ile 22.00 arası yayınlanmakta olan “Hasan Öztürk ile Şairane Ezgiler programı” iki haftadır beklenmeyen arızalar yüzünden sekteye uğruyor.    Geçen hafta ses sistemindeki arıza nedeniyle bir buçuk saat gecikmeli olarak yayına giren “Şairane Ezgiler”, 7 mayıs Perşembe günü yaşanan daha büyük bir aksaklık yüzünden, bu defa hiç yayınlanamadı. 

Gündüz saatlerinde ses sisteminde oluşan ciddi aksaklığın akşam saatlerine kadar giderilemeyişinden dolayı kanalın canlı yayınları bütünüyle durdurulup paket yayına geçildi. Bu nedenlerden ötürü Şair Alâeddin Ikican'ın konuk olarak katılması beklenen program 21 mayıs tarihine ertelendi.

Hasan Öztürk yaptığı açıklamada, anneler günü haftası nedeniyle değineceği "Anneler Günü" konusunu 10 mayıs Pazar günü saat 11.00'de özel bir programla gerçekleştireceğini söyledi.

Hasan Öztürk, bu konuda şunları kaydetti: "Anamın sonsuzluğa yürüyüşünün yıl dönümü olan 9 mayıs 2008, aynı zamanda geçen yıl anneler gününden iki gün önceye gelmişti. Bu yıl da bir gün önceye geliyor. Yani anamın sonsuzluğa yürüyüşünün bir gün sonrası anneler günü.

Sağlığında anamı anneler gününde hiç aramazdım. Hep bir gün sonra veya bir gün önce arayıp ona sevgimi söylerdim. Çünkü ben anamı üç yüz altmış beş günde bir gün ve o da elin zoruyla değil, 365 günün tamamında, içtenlikle seviyordum ve seviyorum.

Ama, onun sonsuzluğa yürüyüş tarihi ısrarla dünya anneler gününün böylesine bir iki gün öncesine gelmesi bendeki ana sevgisini ister istemez tetikliyor ve beni o güne ister istemez odaklıyor. Sırf o yüzden, bu yıl televizyon ekranında anneler günü etkinliğini özellikle işlemek istiyorum. Bunu da program saatinde gerçekleştiremedim. Olsun, her şeyde bir hayır vardır. Bu arıza nedeniyle gerçek anneler gününde anneler günü programı yaparak, anamdan yola çıkarak tüm annelere seviyle seslenmek olanağı yakalayacağım için buruk bir huzur duyuyorum."

Gazetemiz yazarı Hasan Öztürk, bir kereye özgü olarak “Şairane Ezgiler” programını 10 mayıs Pazar günü saat 11.00'de "Anneler Günü Özel" olarak gerçekleştirecek.