Hasan Öztürk'ün sunduğu "Şairane Ezgiler"'in bu haftaki konuğu Alaeddin Ikican'dı

Hasan Öztürk'ün sunduğu 'Şairane Ezgiler''in bu haftaki konuğu Alaeddin Ikican'dı

Önadım Medya Grubu yazarlarından Hasan Öztürk’ün “Şairane Ezgiler” isimli programının bu haftaki konuğu İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin Ikican’dı. Şair-yazar Hasan Öztürk’ün her perşembe gecesi Rumeli TV’de yayınlanan programına mütevazi kişiliği ile olduğu kadar şiiri gönül vermişliği ile de bilinen şair Alaeddin Ikican katıldı.

Saat 20.00 ile 22.00 arası yayınlanmakta olan program her hafta olduğu gibi bu haftada oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Önceki haftalarda ses sistemindeki arıza nedeniyle bir buçuk saat gecikmeli olarak yayına giren hatta 7 mayıs Perşembe günü yaşanan daha büyük bir aksaklık yüzünden, bu defa hiç yayınlanmayan “Şairane Ezgiler” programı şair Alaeddin Ikican'ın konuk olması planlandığı halde programın gerçekleştirilememesi nedeni ile 21 mayıs tarihine ertelenerek geçtiğimiz perşembe akşamı yapıldı.

Türkü ve şiire doyumsuz dakikaların yaşandığı gecede, Trakya ezgilerinin yanısıra birbirinden güzel şiirlere de yer verildi. Saz grubu eşliğinde şair Alaeddin Ikican’ın en güzel şiirlerini izleyiciler için okuduğu program, neşeli olduğu kadar duygusal bir atmosferde de gerçekleşti.

Programa renk katan Alaeddin Ikican, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Yönetim Kurulu ve aynı zamanda “Türkiye Ilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (ILESAM) üyesi de olup bugüne kadar “Sevgiden Ötesi Yok” ve “Umudun Sevdası” isimli şiir kitaplarını yayımladı.

Şair-yazar Hasan Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı “Şairane Ezgiler” adı altındaki programda Öztürk’te yine sazı ile birbirinden güzel türkleri yayın akışı süresince izleyicilerle buluşturdu.

Hasan Öztürk ve saz arkadaşlarının insanı coşturan parçalarına dayanamayan Alaeddin Ikican programda oyunu ile de türkülere eşlik etti.  Şiire duyduğu sevgiyi her zaman dile getiren Ikican, şiirin insana kattığı güzel duygulardan da bahsederek şiirin insan maneviyatı için önemli olduğunu da sözlerinde vurguladı. Karşılıklı konuşmalar ile hoşsohbet bir ortamda geçen program, genci yaşlısı her kesim insanı ekran başına topluyor. Trakya’nın sesini duyuran programda şair-yazar Hasan Öztürk’ün söylediği yöresel ezgiler ile birlikte şair Alaeddin Ikican okuduğu şiirlerden sonra program son buldu.