Hastalara müjde; "Artık MR için Edirne'ye gitmenize gerek kalmadı"

Hastalara müjde; 'Artık MR için Edirne'ye gitmenize gerek kalmadı'

Kırklareli Devlet Hastanesi Baştabipliği’nden yapılan açıklamada, MR Merkezi’nin hizmete girdiği belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda gazetemizle iletişim kuran çok sayıda vatandaş, MR cihazı yüzünden Edirne’ye gitmek zorunda kaldıklarını vurgulamış, Kırklareli’nde bulunmayan MR cihazı nedeniyle sürekli olarak Edirne’ye sevk edildiklerinden ve yeşil kart sahipleri dışında bu hizmetin de bedelini ödemek zorunda olduklarını belirtmişlerdi.

 Vatandaşlar; “350 yataklı hastanemiz, ayda 600 hastayı, MR için sevk edeceğine, kendi bünyesine bir MR cihazı kazandıramaz mı? Hastanenin bu cihazı satın almaya gücü yok mu?” demişlerdi. Temmuz ayında yayımlanan bu haberin ardından, bu konudaki mağduriyetin ne zaman giderileceğini bekleyen vatandaşlara, müjdeli haber dün geldi. Hastane Baştabipliği dün konuya yönelik olarak yayımladığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Kırklareli halkı ve çevre ilçelerdeki vatandaşlarımız artık MR çektirmek için Edirne’ye, İstanbul’a gitmek ve uzun bir süre beklemek zorunda kalmayacaktır.

Uzun bir süredir büyük bir sorun olarak kabul edilen MR Merkezi’nin yokluğu, Hastanemizin yönetiminin çabaları ile halkımızın hizmetine açılmıştır. Vatandaşlarımız MR, Sintigrafi, Renkli Doppler ve Ultrasonografi çekimlerinin yokluğu nedeniyle komşu vilayetlerdeki Eğitim Hastanesine sevk ediliyordu. Buna son noktayı koyan yetkililer, Kırklareli Devlet Hastanesi’nin artık üniversite hastanelerinden bir farkının kalmadığını beyan etmişlerdir.

Kırklareli Devlet Hastanesinin B Blok Hizmet Binasında (Eski SSK Hastanesi) hizmet vermeye başlayan MR, Sintigrafi, Renkli Doppler ve Ultrason çekimlerinin yapıldığı Radyoloji birimimizin randevu telefonları 214 36 00- 214 36 66  olup, çekimlerimizde kesintisiz hizmet verilmektedir.

 Tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Kırklareli Devlet Hastanesi yetkilileri olarak böyle bir hizmeti yerinde halkımıza sunmaktan gurur duyarız.”