Hastanede can pazarı!

Hastanede can pazarı!

Teçhizat eksikliğinden dolayı bir yığın acil müdahalede yetersiz kalan Kırklareli Devlet Hastanesi sağlığımız için ciddi bir tehlike niteliğinde hizmet vermeye devam ediyor. Bu arada Hastanemizin yanlış politikaları da hastaları mağdur bırakmayı sürdürüyor. Işte hastanemizdeki olumsuzluklardan bir demet; Doğum için hastaneye giden genç çift, sevk almasına rağmen Edirne’ye gitmek için ambulansa dahi bindirilmeyip, kendi kaderlerine terk edilirken, dün de hastanenin büyük bir maliyetle hayata geçirdiği “Acil Servis” sular altında kaldı.          

Bir anne ve baba adayının başına gelen olay “Artık, bu kadar da olmaz” dedirtti.

Bu nasıl hizmet? 

Geçtiğimiz gün gece yarısı doğum için hastaneye koşan genç çifte, “Edirne’ye nasıl giderseniz gidin, işte sevkiniz” denilerek kapının önüne kondu. Sevk almalarına rağmen mağdur bir hastayı, gideceği hastaneye götürmekle yükümlü bu ambulanslar ne işe yarıyor?

Sevk olmasa bile, önemli bir sağlık hizmeti veren Kırklareli Devlet Hastanesi, aciliyeti olan bir hastaya bakmakla yükümlü değil mi?

“Acil” sular altında

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde gün geçmiyor ki, şaşırtıcı bir olay yaşanmasın. Işte bunlardan bir tanesi de dün yaşandı. SGK reform yasaları çerçevesinde birleşen SSK ve Devlet Hastanesi anlaşılmaz bir şekilde sağlık hizmetlerine yatırımda öncelik vereceği yerde bina tadilatlarına ağırlık vermişti. Yine bu kapsamda, Devlet Hastanemizin Acil Servisi, yüksek bir maliyetle yenilenerek, daha “sağlıklı” hizmet vermesi hedeflenmişti.

Ancak dün yaşanan olay, bu hizmetin tam verilemediğini gözler önüne serdi. Saat 12.30 sıralarında Acil Servis’in su boruları patladı ve tüm servis adeta sular altında kaldı. Tavanlardan akan sular nedeniyle, Acil Servis’teki hastalar geçici olarak tahliye edildi. Suların temizlenmesinin ardından ise, Acil Servis tekrar hizmet vermeye başladılar.

“Hastanemizi layık olduğu standartlara kavuşturalım”

Bu arada Devlet Hastanesi’nin Bilgisayar teknolojisinin yenilenmesi ile ilgili ihalenin neticesini tüm kamuoyu merakle bekliyor. Kapalı kapıların ardında yapıldığı söylenen pazarlıkların ne derecede doğru olduğunu ise bize zaman gösterecek.

Kırklareli bir şehir, köy ve mezra değil. Ama ne yazık ki oralarda yaşayan insanlarla sağlıkta aynı standarda sahibiz. Kırklareli halkı adına tekrar yetkililere sesleniyoruz; “Hastanemize bir el atın, layık olduğu standartlara bir an önce kavuşturun.