Hastanemizdeki kısıtlı sağlık hizmeti vatandaşı "hasta" ediyor

Hastanemizdeki kısıtlı sağlık hizmeti vatandaşı 'hasta' ediyor

Kırklareli Devlet Hastanesi’nin verdiği kısıtlı sağlık hizmet, vatandaşa büyük güçlükler yaşatıyor. Gazetemize e-posta ve telefonla ulaşan vatandaşlar, hastanemiz bünyesinde bulunmayan MR cihazı yüzünden Edirne’ye gitmek zorunda kaldıklarını vurgularken, Devlet Hastanesi B Blok’ta bulunan Röntgen cihazının da yaklaşık üç haftadır arızalı olduğunu, dolayısıyla A Blokta bulunan röntgen cihazından faydalanmak için bile sıra almak zorunda kaldıklarını dile getiriyorlar.

Daha önce de Önadım Medya Grubu bünyesinde yer alan gazetelerimizde, Devlet Hastanesi ile ilgili haberleri siz değerli okuyucularımız ile paylaşmış, hastanenin eksiklerinin giderilmesi konusunda, mağdur vatandaşlarımızın sesi olmuştuk. Bir haberimizde; Ilaç düzeyinin takibinde kullanılan “Valproik Asit Tahlili”nin Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yapılmamasını gündeme getirmiş, bu durumun da önemli bir eksik olduğunu kaydetmiştik.  

Ancak Devlet Hastanesi’ndeki kısıtlı sağlık hizmeti, sadece bununla kalmıyor. Ilimizde günde yaklaşık 20 hastanın ihtiyaç duyduğu MR cihazı da Kırklareli Devlet Hastanesi’nde bulunmuyor. Dolayısyla bu hastalar sürekli olarak Edirne’ye sevk ediliyorlar. Edirne’deki özel anlaşmalı kurumda, MR cihazından yararlanan hastalar, yeşil kart sahipleri haricinde bu hizmetin bedelini de ödemek zorunda kalıyorlar. Hal böyle olunca insanın aklına şu sorular geliyor; “350 yataklı bir hastane, ayda 600 hastayı, MR için sevk edeceğine, kendi bünyesine bir MR cihazı kazandıramaz mı? Hastanenin bu cihazı satın almaya gücü yok mu?”

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, hastanemizde sadece bir Ultrason cihazı bulunduğunu hatırlatarak, bu cihazın da mutlaka çoğaltılması gerektiğini belirtiyorlar.

Bu arada yaklaşık üç hafta önce, B Blok’ta bulunan röntgen cihazının arızlandığını kaydeden vatandaşlar, Hastanemiz’de sadece bir röntgen cihazının kaldığını, dolayısıyla bu cihazdan faydalanmak isteyen hastaların, sıra alarak röntgen çektirdikleri belirtildi. Ayrıca hastaların tedavi olmak için bekledikleri sıra esnasında da yaşananlar, numaralı sistemin adil bir biçimde işlemediğini, gözler önüne seriyor.

Işte tüm bu eksiklikler, vatandaşı özel hastanelere yönlendirirken; olan yine hastanın cebine ve moraline oluyor.