Hatipler'den "Zenci" benzetmesi

AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Mustafa Hatipler, ''Amerikalı'nın Afrikalı zenciye tanıdığı değişimi, artık Edirne halkının da değişim isteyen insanlara göstereceğini düşünüyoruz'' dedi.

     Hatipler, Şişmek Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Edirne'nin uzun zamandır kaybeden bir şehir konumunda olduğunu savunarak, oysa 25 yılda bir çok şehrin atılım yaptığını bildirdi.
     Hatipler, Edirne'nin Balkanların kalbi konumunda bir kent olması için yerel yönetimlerin parlamenter anlamda güçlü olması gerektiğini vurguladı.
     Hatipler, şöyle konuştu:
     ''Amerikalı'nın Afrikalı zenciye tanıdığı değişimi, artık Edirne halkının da değişim isteyen insanlara göstereceğini düşünüyoruz. Biz bir ekip olarak bütün halinde hareket ediyoruz. Edirne'yle bir sevda ilişkisi içindeyiz. Bu ekibin başka bir düşüncesi yok. Her şeyi Edirne için yapıyoruz.''
     AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak da partililerle hep birlikte 29 Mart seçimleri için çalıştıklarını bildirdi.
     29 Mart'ın bir nöbet değişimi olacağına inandığını vurgulayan Budak, şunları kaydetti:
     ''Biz Edirne'nin yerel yönetim bazında daha iyi bir geleceğe sahip olacağına inanıyoruz. 29 Martta hep beraber halkın önüne bir alternatif olarak çıkıyoruz. Edirne bugünkünden çok daha iyisini hak ediyor. AK Parti'nin Hatipler'le halkın teveccühünü kazanmasını diliyoruz.''
     AK Parti Edirne İl Başkanı Koray Uymaz da Edirne'nin ertelenen birçok sorunu olduğunu belirterek, Hatipler'in dinamizmiyle, cazibesiyle ve projeleriyle sorunları çözeceğini sözlerine ekledi.