Hatipoğlu; "Oruç tutmayanlardan oruç tutanlara saygı beklememiz hakkımızdır''

Diyanet-Sen Edirne İl Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, ''Gayri Müslimlerinde oruçlu gibi görüldüğü, oruç tutanlara saygı gösterdiği bir ayda bugün oruç tutmayanlardan da oruç tutanlara aynı saygıyı beklememiz hakkımızdır'' dedi.

Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun, bazı basın yayın organlarında yer alan ''Zaten Edirnelilerin dine ve oruç tutanlara karşı saygıları yok'' şeklinde açıklama yaptığına inanmadıklarını belirtti.
Gerçek olmayan haberleri çıkartanları kınadıklarını ifade eden Hatipoğlu, şöyle devam etti:
''Böyle bir mübarek ayda hiç bir müftü, müftü yardımcı ya da din görevlisinin 'havanda su dövmeye benzeyen' böyle bir harekette bulunması düşünülemez. Dini yüceltme yolunda çalışan bir görevli ya da kimse dine söz getirici söz ve hareketler de bulunamaz.
Gayri Müslimlerinde oruçlu gibi görüldüğü, oruç tutanlara saygı gösterdiği bir ayda bugün oruç tutmayanlardan da oruç tutanlara aynı saygıyı beklememiz hakkımızdır diye düşünüyoruz.
'Muasır medeniyetler seviyesine çıkma' yarışında olduğumuz, daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde birbirimize 'senin gözünün üstünde kaşın var' yaftasıyla karşı çıkmamız hiç uygun olmuyor.''
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Hatipoğlu, batıdaki sel felaketi, doğudaki terör felaketi gibi olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığında bulundu. aa