Havalar ısındı, atlar yollara yayıldı

Kırklareli merkez ilçenin trafik yönünden senelerden beridir en büyük sorununu oluşturan başıboş atlar havaların ısınması ile birlikte tekrardan yollara çıkmaya başladılar.

Kırklareli merkez ilçenin yıllardan beridir aşılamayan sorunlarından olan başıboş atlar sorunu yaz aylarının gelip havaların ısınması ile birlikte tekrardan gündeme gelmeye başladı. Özellikle merkez ilçenin kenar mahallelerinde bakılan bu atlar zaman zaman iplerini kopartarak ya da sahipleri tarafından bilerek ortalığa bırakılarak anayollar üzerinde trafiği aksatıyorlar.
Kırklareli merkez ilçenin daha çok Kofçaz Yolu üzeri 200 Konutlar Mevkii’nde görülen bu başıboş atlar ana cadde üzerinde cirit atarken, orta refüjlerde Belediye tarafından yapılan yeşillik alanları da tahrip ediyorlar. Bu başıboş atlar zaman zamanda şehir merkezine inerek Vilayet Meydanı, Cumhuriyet Meydanı civarında görülüyorlar.
Başıboş olarak sürü halinde gezen bu atlar şimdi yeni bir mekan buldular. Burası da Kırklareli’nin Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yolu durumunda bulunan Dereköy Yolu üzerindeki alanlar. Burada bulunan refüjlerde bulunan yeşillikleri yemelerinin yanında, araçları ile bu yoldan geçen turist kafileleri için görüntü kirliliği de oluşturan bu atlara yetkililerin biran evvel bu duruma çözüm bulmalarını isteniyor. Vatandaşlar bu at sahiplerine taviz verildikçe işi iyice azıttıklarını her akşam atların özellikle 200 Konutlar çevresinde başıboş dolaşarak buralarda bulunan yeşilliklere zarar verdikleri belirtiliyor. (s)