Havsa-Edirne arası Duble Yol 2009 yatırım programında

Edirne İl Genel Meclisi olağanüstü toplanarak Havsa-Edirne arası 27 Kilometrelik Duble Yolun 2009 Yılı Yatırım Programı'na alınmasına karar verdi.


Edirne İl Genel Meclisi, Vali Mustafa Büyük'ün talebi üzerine olağanüstü toplanarak, Başbakanlığın Acil Eylem Planı içinde yer alan Bölünmüş yol çalışmaları kapsamında İl Özel İdaresi'nin ihalesini yapacağı D 100 Necatiye (Kırklareli İl sınırı) Havsa-Edirne arası toplam 27 kilometrelik duble yol yatırımının 2009 yılı yatırım programına alınmasına oy birliğiyle karar verdi.
İl Genel Meclisi’ne sunulan önergeye göre, Başbakanlığın 2008/3 sayılı genelgesi doğrultusunda acil eylem planı çerçevesinde bölünmüş yol çalışmaları, İl Valilikleri koordinasyonunda ihaleli olarak yapılacağı ifade edilmiş olup ihalesi yapılacak olan D 100 Necatiye (Kırklareli İl sınırı) Edirne (Otoyol Ayr. Kav.) yolu 17+000-44+000 arası toplam 27 kilometre yolun toprak işleri sanat yapıları ve üst yapı yapım işinin İl Encümeni’nde 02.02.2009 tarih ve 65 sayılı kararla programa alınmış ve uygun görüş verildi.
2007-2008 yıllarında Edirne-Keşan, Uzunköprü ve Havsa’yı bağlayan yol çalışmalarının devam ettiğinin ve 2008 yılında Türkiye’de en uzun duble yol çalışmasının İl Özel İdare kaynaklarından hiçbir harcama yapılmadan Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığının belirtildiği toplantıda, son kısmın da bir an önce başlayabilmesi için 2009 yatırım programına alınmasının gerektiği ifade edildi.
Ayrıca, toplantıya katılan Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin de görüşülen konuya olumlu cevap verildiği takdirde duble yol çalışmalarını tamamlayabileceklerini söyleyerek, geçen yıl sayın Valimizin talimatı ile 75 km’lik bir duble yola 6 ayrı ihale yaparak girdiklerini kaydetti.
Havsa-Kırcasalih arasındaki kısmın yüzde 90’ının tamamlandığına dikkat çeken Genel Sekreter ÇETİN, Uzunköprü’den sonraki kısımda bulunan çevre yolundaki sanat yapılarının olduğu kısmın da tamamen bitirildiğini belirtti.
Uzunköprü’den İbriktepe’ye oradan da Paşayiğit’e kadar olan kısmın toprak alt yapısı çalışmalarının bitirildiğinin de altını çizen Genel Sekreter Çetin, Havsa’dan Kuleli’ye kadar olan duble yol kısmının ihalesini bir an önce tamamlamak istediklerini anlatarak;
“Karar çıktığı takdirde 30 Mart itibariyle bu ihaleyi yapmış olacağız. Daha sonra Gelibolu, Çanakkale ve İzmir’e otoban bağlantısı için ihale açacağız. O konuyu da Mart ayında Meclise getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan görüşmelerden sonra Meclis 27 km'lik duble yol yapım teklifini oybirliğiyle kabul ederek 2009 yılı yatırım programına aldı. Karar metni imza altına alınırken, İl Özel İdaresi de ihale hazırlıklarına başladı. (s)