"Havuz yapacağınıza sitenizi güncelleyin"

'Havuz yapacağınıza sitenizi güncelleyin'

Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesi tam 3 aydır güncellenmiyor. Bu durum, vatandaşların büyük tepkisine yol açarken birçok Kırklarelili, konuyla ilgili olarak, “Iş lafa geldiğinde ‘bilgi toplumuyuz’ diyorlar. Ancak web siteleri ile ilgilenmiyorlar. Binanın içine havuz yapacaklarına sitelerini güncellesinler de vatandaş hizmetlerden haberdar olsun” diyorlar.

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesi http://kirklareli.meb.gov.tr/ adresi, kurumdan bilgi almak isteyenleri maalesef hayal kırıklığına uğratan bir yapıya sahip. Çünkü bu önemli kurumun web sitesi yaklaşık 3 aydır güncellenmiyor. Konu ile ilgili olarak fikirlerini aldığımız vatandaşlar ise, bu eksiğin acilen giderilmesi gerektiğini kaydederek; “Müdürlük binasının içerisine bir süs havuzu yapmak yerine, internet sitesinin eksiklerinin giderilmesi daha faydalı olmaz mı?” yorumunu yapıyorlar.

Teknoloji ve internetin hızla ilerlediği günümüzde, birçok işlem ve günlük aktiviteler internet üzerinden yapılıyor. Vatandaşlıkla ilgili hizmetlerden tutun da, sınava tabi olmaya, bilgi edinmeden, daha birçok faaliyete kadar herşey, internet aracılığıyla gerçekleşiyor.

Resmi kurum ve kuruluşlar da çağa ayak uydurarak, internet aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. Ancak bu kurumlardan Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesi, nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü uzun zamandır güncellenmiyor.

Vatandaşlarımızın eğitimle ilgili birçok tekniksel ihtiyacını gidermeye yarayabilecek bu internet sitesi, sayfanın en sonunda da yazdığı üzere, 13 Kasım 2008 tarihinden beri güncellenmiyor. Günümüzde köylerin bile internet sitesini günü gününe, hatta aynı gün içinde birden fazla kez güncellemesine rağmen, Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesi yaklaşık 3 aydır güncellenmiyor.

Devleti temsil eden bir kurumun, böylesine vurdumduymaz tavrı, bu siteden yararlanmak isteyen vatandaşların da tepkisine yol açıyor. Geçen 3 ay içerisinde bu siteye konulabilecek birçok faaliyet gerçekleştiğini dile getiren vatandaşlar, sitenin 3 aydan beri güncellenmemesine bir anlam veremediklerini ve Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu ihmaline çok şaşırdıklarını ifade ettiler.

Vatandaşlar konu ile ilgili yaptıkları yorumlarda; “Birçok kurum teknolojinin nimetlerinden faydalanırken, kurum ile ilgili faaliyetleri, etkinlikleri ve projeleri kamuoyuna sanal ortamda duyururken, Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesi bunu yapmıyor. Sitenin güncelliğini kazanması, Kırklareli’ndeki eğitim camiası için de çok önemli. Müdürlük binasının içerisine bir süs havuzu yapmak yerine, internet sitesinin eksiklerinin giderilmesi daha faydalı olmaz mı?” diyerek tepkilerini gösteriyorlar.