Haydi gençler ve çocuklar, şimdi spor yapmanın tam zamanı!

Haydi gençler ve çocuklar, şimdi spor yapmanın tam zamanı!

2009 yılı İl Spor Merkezleri dün, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen bir törenle açıldı. Törende, şu an için 12 dalda, 115 sporcunun yaz boyunca eğitim alacağı, ancak bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtildi. Yaz okulları çocuklar ve gençler için yaz boyunca, birçok dalda eğitim verecek. 

Yapılan açıklamada, yaz okulları için halen kayıtların devam ettiği de önemle vurgulandı. Il Spor Merkezleri’ne katılmak isteyen 06-18 yaş grubundaki herkes, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne müracaat ederek kaydını yaptırabilirler.

Hem eğlenecekler, hem de öğrenecekler

Her yıl düzenlenen yaz spor okulları ile birçok sportif alanda eğitim alan gençler, yazı sporla geçiriyorlar. Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Futbol branşlarında açılan Yaz Okulları ile gençler hem eğleniyor, hem de spor yapıyorlar.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 71. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen 2009 yılı İl Spor Merkezleri açılış töreni, dün saat 10.00’da düzenlendi. Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Süleyman Çetin’in önderliğinde düzenlenen törene; sporcular, eğitmenler ve veliler iştirak ettiler.

Voleybol ve Besketbol’a büyük ilgi

Saygı Duruşu ve Istiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasının ardından, yaz okulları ile ilgili olarak velilere ve sporculara gerekli bilgiler verildi. Buna göre, 2009 yılı Il Spor Merkezleri kapsamındaki, spor dallarına ait eğitimlerin programı bugün kesinlik kazanacak ve duyurular Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü’nün panosuna asılacak.

Işte Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce açılan 2009 yılı Il Spor Merkezleri ve şu an için katılım gösteren sporcu sayısı;

Atıcılık; 5 öğrenci, Atletizm; 4 öğrenci, Basketbol; 19 öğrenci, Badminton; 15 öğrenci, Cimnastik; 14 öğrenci, Futbol; 4 öğrenci, Satranç; 6 öğrenci, Taekwando; 11 öğrenci, Tenis; 17 öğrenci ve Voleybol; 20 öğrenci.

Katılım sayısına bakıldığında, Voleybol, Basketbol, Tenis, Badminton, Cimnastik ve Taekwando gibi spor dallarına ilginin çok büyük olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen, Türkiye’nin en popüler sporu futbol şu an için 2009 yılı Il Spor Merkezleri kapsamında ilgi görmeyen spor dallarının başında geliyor.

Yine verilen bilgiler doğrultusunda Güreş ve Masa Tenisi dallarında eğitim verileceği, ancak şu ana kadar, bu branşlara katılımın olmadığı kaydedildi.

“Gençler; bu yazı yaz okulunda geçirin!”

Yaz okulları, hem gençlerimizin spor yaparak eğlenmesini, hem de sağlıklı olmanın en önemli şartını yerine getirerek, onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını amaçlıyor. Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü, tüm çocukları ve gençlerimizi bu güzel ve fadydalı etkinliğe çağırıyor.